Podd: Alliansens stora löfte kan inte genomföras Arbetsvärldens podcast spelas in varannan fredag.

Podd: Alliansens stora löfte kan inte genomföras

Podcast Alliansens stora reform inträdesjobb är troligen ogenomförbart. Och GAL-TAN-skalan legitimerar antidemokratiska åsikter. Välkomna till Arbetsvärldens podd två veckor före valet.
24 aug 2018 | 14:01
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Podden går igenom partiernas arbetsmarknadspolitik inför valet. Britta Lejon oroas över privatiseringen av Arbetsförmedlingen och vad som ska komma istället. Samuel Engblom menar att Alliansens inträdesjobb för unga och nyanlända i praktiken inte kan genomföras eftersom det tvingar lagstiftaren att göra ingrepp i samtliga kollektivavtal och därmed inskränker föreningsfriheten. Blockklyftan handlar också om fokus på förändrat LAS hos de borgerliga och på att stoppa visstider och hyvling hos de rödgröna.

Britta Lejon anser att valet handlar om att de med minst möjligheter i samhället ska känna tillit till det demokratiska systemet. Samuel Engblom menar att GAL-TAN.skalan riskerar att legitimera inskränkningar av demokratin. Plötsligt blir Ungerns och Polens angrepp på rättsväsendet bara en positionering på en skala. Vi måste lära oss skilja på politiska ställningstaganden inom demokratin och på dem som hotar demokratin. Mikael Feldbaum anser att valet borde handla om hur låginflationssamhället skadar ekonomin och gör att vi investerar i redan existerande tillgångar som bostäder istället för i produktiva företag, vilket leder till bostadskrisen. Staten borde ta ett större ansvar för att säkra finansiering till hyresrätter.

Och så blir det satir om Hanif Bali.

24 aug 2018 | 14:01
Om skribenten
Chefredaktör

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera
Hämtar fler artiklar
Få koll på de senaste nyheterna och åsikterna om arbetsmarknaden!
Nyhetsbrev