Podcast: Det blir en M-KD-regering Mikael Feldbaum, Britta Lejon och Samuel Engblom medverkar i Arbetsvärldens podcast.

Podcast: Det blir en M-KD-regering

Podcast Vilken regering är troligast? Vilken politik kommer den driva? Och varför attackerar robotar Öland och Gotland? Detta reder vi ut i veckans avsnitt.
21 sep 2018
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Vilken regering är troligast? Det är enklare att bilda en smal regering, men det svårare att regera med en sådan, tänker panelen. Britta Lejon tror att det blir en M-KD-regering just för att den är enklast att bilda. Frågan är hur länge den håller.
DN rapporterade i veckan att Öland, Gotland och Småland angrips av robotar. Bakgrunden var en OECD-studie där man slår fast vilka regioner som har många jobb som är särskilt benägna att automatiseras, alltså tas över av maskiner, och vilka regioner som skapar flest jobb som är automatiseringssäkra. Samuel Engblom reder ut begreppen. Och panelen ger sina bästa tips om hur vi robotsäkrar ekonomin. Spoiler: det handlar inte om att skapa fler enkla jobb – det är nämligen som att kissa i sängen, enligt Britta Lejon.

Show less

Relaterad läsning

Om skribenten
Chefredaktör
Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Hämtar fler artiklar