Seminarium: Valrörelsen enligt arbetsmarknadens makthavare Carola Lemne, Eva Nordmark, Torbjörn Johansson och Göran Arrius medverkar på Arbetsvärldens seminarium i Almedalen. Foto (förutom Torbjörn Johansson) Caroline Tibell.

Seminarium: Valrörelsen enligt arbetsmarknadens makthavare

På Arbetsvärldens seminarium i Almedalen möter vi arbetsmarknadens makthavare. Varför ser arbetare och tjänstemän så olika på framtiden? Hur ser arbetet ut om 20 år? Och hur får vi fart på löner och produktivitet?
14 jun 2018 | 13:48
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Medverkar i Arbetsvärldens seminarium gör: Eva Nordmark, ordförande, TCO, Göran Arrius, ordförande, Saco, Carola Lemne, vd, Svenskt Näringsliv och Torbjörn Johansson, avtalssekreterare, LO

Skilda världar

I våra intervjuer med ordförandena i fack och arbetsgivarorganisationer framgår att det är stora skillnader på hur arbetare och tjänstemän ser på Sveriges framtid. Arbetarna är betydligt mer negativa än tjänstemännen. Vad beror det här på och vad spelar det för roll när vi ska skapa en bättre ekonomi och arbetsmarknad i en vision för Sverige?

Arbete om 20 år

Hur ska arbetet se ut om 20 år? Hur ska produktiviteten öka så att Sverige fortsätter ligga i framkant med kunskap? Idag ser vi en låg produktivitetsutveckling. Vad ser ni för anledningar till det? Vilka är lösningarna? Handlar det om utbildning, vidareutbildning, innovationer, för lite investeringar från företag och samhälle, skatter, regleringar, kan offentlig sektor bli effektivare? Och går det längre för ett land som Sverige att sticka ut vad gäller skatter och regleringar i ett internationellt perspektiv?

Seminariet äger rum på Strandgatan 19, onsdagen den 4 juli kl 13.

14 jun 2018 | 13:48
Om skribenten
Chefredaktör

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera
Hämtar fler artiklar
Få koll på de senaste nyheterna och åsikterna om arbetsmarknaden!
Nyhetsbrev