Moderaterna: ”Respektera de parter som tagit sitt ansvar” Mats Green (M) menar att Annie Lööf (C) och Stefan Löfven (S) säger olika saker om las-processen. Foto: TT

Moderaterna: ”Respektera de parter som tagit sitt ansvar”

Arbetsrätten Oppositionspartiet Moderaterna menar att Anniel Lööf (C) och Stefan Löfven (S) ger olika versioner av hur den fortsatta las-processen ska se ut. Partiet står fast vid att fälla regeringen om Vänsterpartiet tar initiativ, säger Mats Green, arbetsmarknadspolitisk talesperson.
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Under måndagen meddelade arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) att regeringen nu ska tillsätta en utredning som ska bearbeta PTK:s och SVenskt Näringslivs överenskommelse vidare till lagstiftning. En referensgrupp till utredningen. Hon tryckte vidare på att parterna själva förordat att parterna ska kunna ingå i referensgruppen.

Vänsterpartiet har aviserat att man kommer väcka en misstroendeförklaring i riksdagen mot Stefan Löfven om LO ”körs över”.

Kommer Centerpartiet och Liberalerna stå fast vid det man dyrt och heligt lovat Sverige i stort och i synnerhet småföretagen?

Moderaterna har i sin tur meddelat att man kommer stötta en sådan misstroendeförklaring, något man står fast vid:

– De besked som Ulf Kristersson tidigare gett står fast. Men vi behöver fokusera på och komma vidare i sakfrågan och respektera de parter som tagit sitt ansvar, säger Mats Green, arbetsmarknadspolitisk talesperson.

”Fler frågetecken än svar om las-processen”

Green riktar kritik mot regeringen och samarbetspartierna, som han menar är otydliga kring tidsramen och LO:s eventuella inflytande:

– I det här läget finns det fler frågetecken än svar om vad JÖK-partierna (partierna som ingår i januariöverenskommelsen reds. anm.) egentligen kommer att göra. Kommer Centerpartiet och Liberalerna stå fast vid det man dyrt och heligt lovat Sverige i stort och i synnerhet småföretagen? säger han och fortsätter:

– Nu har vi fått höra olika versioner från Annie Lööf och Stefan Löfven. Det har varit tydliga och ultimata uttalanden som sedan blir en helomvändning i sista stunden. Man kan inte hantera en så pass avgörande fråga på det här sättet. Det är både oansvarigt och oärligt. Framför allt mot de parter som tagit sitt ansvar i detta.

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera
Hämtar fler artiklar
Få koll på de senaste nyheterna och åsikterna om arbetsmarknaden!
Nyhetsbrev