Moderaterna: ”Respektera de parter som tagit sitt ansvar” Mats Green (M) menar att Annie Lööf (C) och Stefan Löfven (S) säger olika saker om las-processen. Foto: TT

Moderaterna: ”Respektera de parter som tagit sitt ansvar”

Arbetsrätten Oppositionspartiet Moderaterna menar att Anniel Lööf (C) och Stefan Löfven (S) ger olika versioner av hur den fortsatta las-processen ska se ut. Partiet står fast vid att fälla regeringen om Vänsterpartiet tar initiativ, säger Mats Green, arbetsmarknadspolitisk talesperson.
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Under måndagen meddelade arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) att regeringen nu ska tillsätta en utredning som ska bearbeta PTK:s och SVenskt Näringslivs överenskommelse vidare till lagstiftning. En referensgrupp till utredningen. Hon tryckte vidare på att parterna själva förordat att parterna ska kunna ingå i referensgruppen.

Vänsterpartiet har aviserat att man kommer väcka en misstroendeförklaring i riksdagen mot Stefan Löfven om LO ”körs över”.

Kommer Centerpartiet och Liberalerna stå fast vid det man dyrt och heligt lovat Sverige i stort och i synnerhet småföretagen?

Moderaterna har i sin tur meddelat att man kommer stötta en sådan misstroendeförklaring, något man står fast vid:

– De besked som Ulf Kristersson tidigare gett står fast. Men vi behöver fokusera på och komma vidare i sakfrågan och respektera de parter som tagit sitt ansvar, säger Mats Green, arbetsmarknadspolitisk talesperson.

”Fler frågetecken än svar om las-processen”

Green riktar kritik mot regeringen och samarbetspartierna, som han menar är otydliga kring tidsramen och LO:s eventuella inflytande:

– I det här läget finns det fler frågetecken än svar om vad JÖK-partierna (partierna som ingår i januariöverenskommelsen reds. anm.) egentligen kommer att göra. Kommer Centerpartiet och Liberalerna stå fast vid det man dyrt och heligt lovat Sverige i stort och i synnerhet småföretagen? säger han och fortsätter:

– Nu har vi fått höra olika versioner från Annie Lööf och Stefan Löfven. Det har varit tydliga och ultimata uttalanden som sedan blir en helomvändning i sista stunden. Man kan inte hantera en så pass avgörande fråga på det här sättet. Det är både oansvarigt och oärligt. Framför allt mot de parter som tagit sitt ansvar i detta.

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Hämtar fler artiklar