Medlingsinstitutet ger grönt ljus åt ny arbetsrätt Irene Wennemo, ny vd Medlingsinstitutet Foto: Janerik Henriksson / TT

Medlingsinstitutet ger grönt ljus åt ny arbetsrätt

I sitt remisssvar skriver Medlingsinstitutet att regeringens förslag till ny arbetsrätt stämmer med parternas överenskommelse och välkomnar det därför.
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Medlingsinstitutet är först ut med att svara på de tre departementspromemorior som är resultatet av parternas förhandlingar om arbetsrätten. I sitt svar ger Medlingsinstitutet grönt ljus åt de föreslagna förändringarna.

− Vi välkomnar att förslagen i de tre promemoriorna, såvitt kan bedömas, innebär ett genomförande av vad parterna för större delen av arbetsmarknaden har kommit överens om och en helhetssyn på frågor om anställningsskydd och omställning, skriver myndigheten.

Parternas överenskommelse splittrar fortfarande till exempel LO där vissa förbund anslutit sig, medan andra står utanför.

Promemorian DS 2021:16 föreslår en ny offentlig omställningsorganisation, DS 2021:17 förändringar i arbetsrätten och DS 2021:18 ett nytt parallellt offentligt studiestödssystem.

Medlingsinstitutet skriver att de vill att den nya omställningsorganisationen och studiestödssystemet utvärderas och följs upp i samverkan med arbetsmarknadens parter.

Remisserna på de tre promemoriorna ska vara inne senast 15 september.

Om skribenten
Chefredaktör

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Hämtar fler artiklar