Johan Pehrson (L): ”Sjuksköterskor, lärare, barnmorskor och poliser håller igång samhället” Johan Pehrson (L) talade inför 2100 åskådare i Almedalen. Foto: Malin Crona

Johan Pehrson (L): ”Sjuksköterskor, lärare, barnmorskor och poliser håller igång samhället”

Almedalen 2022 Fler specialpedagoger, en reformerad socialsekreterarutbildning och en förskola där barnen lär sig svenska. ”En röst på Liberalerna är att sätta skolan först.” I kväll höll Johan Pehrson sitt första tal i Almedalen som Liberalernas nya partiledare.
5 jul 2022 | 19:51
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Johan Pehrson tog vid där Ebba Busch slutade. Men där Ebba Busch nämnde familjen som minsta bärare av medelklassen hyllade Johan Pehrson tjänstemännen i offentlig sektor.

”Det måste vara sluthånat om medelklassen. Medelklassen reduceras inte sällan till grilltips och varumärkeshets. I själva verket är det strävsamma sjuksköterskor, lärare, barnmorskor och poliser som håller igång samhället.”

”Jag talar om samhällsbyggare såsom ingenjörer, socialarbetare, småföretagare och hantverkare.
Mitt politiska fokus har alltid varit hos människorna som lever i mitten.”

Liberalerna vill förstatliga skolan, men behålla friskolorna.

”Friskolor är bra, men regelverket behöver stramas upp. Men vi ska varken ha kortsiktiga klippare eller religiöst drivna skolor i det här landet. De stora pengarna får företagare tjäna någon annanstans. Skolval för alla, men uppstyrd verksamhet och reglerad vinst. Och religiös fostran, ja det måste ske på ett annat ställe än i svenska skolan.”

Tusen nya speciallärare

Liberalerna lanserar en satsning på 2,5 miljarder till 1000 nya speciallärare under den kommande mandatperioden.

”Liberalerna vill ge elever som behöver extra stöd för att klara målen. För när väljarna ska rösta måste de ta ställning mellan liberaler som vill satsa på skolan och socialdemokrater som ser skolan som vilken kommunal budgetpost som helst.”

Johan Pehrson pratade också om att det ska finnas socialsekreterare på alla polisstationer.

”Liberalerna vill reformera utbildningen av socialsekreterarna och se till att ge nya verktyg att kunna agera tidigare och tydligare. Samhället måste kliva in tidigare och tydligare och omhänderta unga som är farliga – inte bara för sig själva – utan också för sin omgivning.”

Arbetsvärldens artiklar om partiledartalen i Almedalen

Söndag 3 juli 19.00 Magdalena Andersson (S)
Måndag 4 juli 11.00 Ulf Kristersson (M)
Måndag 4 juli 19.00 Nooshi Dadgostar (V)
Tisdag 5 juli 11:00 Ebba Busch (KD)

5 jul 2022 | 19:51

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera
Hämtar fler artiklar
Få koll på de senaste nyheterna och åsikterna om arbetsmarknaden!
Nyhetsbrev