Magdalena Andersson (S): ”Det finns bara en garanti för ordning och reda i svensk ekonomi” Magdalena Andersson (S) var först ut av partiledarna att hålla sitt tal i Almedalen. Hon talade inför 5700 åhörare. Foto: Malin Crona

Magdalena Andersson (S): ”Det finns bara en garanti för ordning och reda i svensk ekonomi”

Almedalen 2022 En politik som lovar full kompensation för varje prishöjning är inte ansvarsfull. Det menar Magdalena Andersson (S) i sitt Almedalstal och går till val på att inte driva vad hon kallar ”en ansvarslös överbudspolitik”.
3 jul 2022
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

I kväll inledde Socialdemokraterna politikerveckan i Almedalen, Visby.

Hon inledde talet med att hylla den svenska sommaren och tre minuter in i talet lyfte hon sin kärlek till den svenska arbetsmarknadsmodellen och kärleken till känslan för att rätt ska vara rätt, där hon särskilt nämnde våra ”myndigheter där det arbetar nitiska tjänstemän med hög integritet”.

När det gäller inflationen och prishöjningarna till följd av Putins krig mot Ukraina höjde hon som tidigare finansminister ett varningens finger mot en politik som kompenserar för varje prishöjning och varnar för tuffare tider. ”Det finns bara en garanti för ordning och reda i svensk demokrati, och det är en röst på socialdemokraterna.”

Stoppa vinster i friskolorna

Hon lyfte också regeringens satsning på klimatet, genom vad hon kallar ”den gröna industriella revolution som sveper fram över vårt land. Den som skapar tusentals jobb när Sverige tillverkar fossilfritt stål, bygger elbilar och batterifabriker.”

Samtidigt lyfte hon svensk välfärd och återigen lovar statsminister Magdalena Andersson att stoppa vinsterna i friskolorna. Almedalslöftet från Socialdemokraterna är att gå vidare med konkreta förslag på hur förbud mot vinstuttag i skolan kan införas.

Och med orden: ”Svenska folket ska styra över svensk välfärd” och ”Vinstjakten i svensk skola måste upphöra” drog hon hem kvällens största applåder från partianhängarna i publiken.

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Hämtar fler artiklar