Ulf Kristersson (M):  ”Vi kommer att återinföra tjänstemannaansvaret” Moderaternas partiledare Ulf Kristersson talade inför 1800 åhörare i Almedalen. Foto: Malin Crona

Ulf Kristersson (M): ”Vi kommer att återinföra tjänstemannaansvaret”

Almedalen 2022 Sänkta skatter, skattehöjningsstopp och ett återinfört tjänstemannaansvar. ”Jag vill tjäna det här landet, inte bara som moderaternas partiledare utan också som statsminister”, sa Ulf Kristersson i sitt Almedalstal valåret 2022.
4 jul 2022 | 11:37
+1
3
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
2

Moderaterna möter valåret 2022 med klassiska moderata löften.

”Jag vill sänka skatten på de lägsta inkomsterna, så att det lönar sig bättre att jobba än att leva på bidrag”, sa Ulf Kristersson i sitt Almedalstal där han utmanade Magdalena Andersson om statsministerposten efter valet.

Partiet vill också sänka skatten på ISK-sparandet och slopa reduktionsplikten för drivmedel. Och någon fastighetsskatt blir det inte med en moderatledd regering, lovar Ulf Kristersson.

”Återinför tjänstemannaansvaret”

Moderaterna vill också återinföra tjänstemannaansvaret.

”Medborgarna har rätt att kräva, att med all offentlig maktutövning följer ett ansvar för de beslut man fattar”.

”På 70-talet avskaffade Socialdemokraterna tjänstemannaansvaret. Det var mycket dumt. Min regering kommer återinföra det. Det är tydligt att det behövs en uppdaterad version av offentligt ansvarsutkrävande.”

Han lyfte också frågan om att myndigheter inte får samköra sina register och att bidragsfusket i socialförsäkringssystemet uppgår till 20 miljarder om året.

4 jul 2022 | 11:37

Relaterad läsning

Visa artikelns 1 kommentar
Kommentera
  1. Länkad till från stoppalansstyrelsen.se - "Nu kan de snart straffläggas på Länsstyrelsen - tjänstemannaansvaret kommer stärkas. - Vi som ska stoppa Länsstyrelsens övergrepp" 15 okt 2022:
    […] https://www.arbetsvarlden.se/ulf-kristersson-m-vi-kommer-att-aterinfora-tjanstemannaansvaret/ […] - Läs hela texten här

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Hämtar fler artiklar