Arbetsvärlden om Sverigedemokraterna Magnus Persson, arbetsmarknadspolitisk talesperson (SD), Jimmie Åkesson, partiledare (SD) och Oscar Sjöstedt, ekonomiskpolitisk talesperson (SD).Foto: Björn Lindgren/TT/Vilhelm Stokstad/TT/Henrik Montgomery/TT

Tema Arbetsvärlden om Sverigedemokraterna

Val 2022 Kommer Sverigedemokraterna vara med och bilda regering efter valet? Här samlar vi alla artiklar om Sverigedemokraterna och valet 2022.

Sverigedemokraterna är ett nationalistiskt och socialtkonservativt parti. Partiet grundades 1988 och kom in i riksdagen 2010.

Sedan 7 maj 2005 är Jimmie Åkesson partiledare för Sverigedemokraterna.

I riksdagsvalet 2018 fick Sverigedemokraterna 17,53% av rösterna. Inför valet 2022 utmanar de Moderaterna om att bli Sveriges andra största parti.

Några viktiga arbetsmarknadspolitiska frågor för Sverigedemokraterna är att skapa bra förutsättningar för småföretagare, sänkt arbetsgivaravgift och skapandet av en industristrategi. De vill också göra a-kassan obligatorisk och flytta den till Försäkringskassan.

#sverigedemokraterna

9 feb 2022
Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Nyheter
De viktigaste nyheterna två gånger i veckan