Jimmie Åkesson (SD): ”Betala lön till den som utbildar sig till polis” Jimmie Åkesson (SD) talade inför 2100 åhörare i Almedalen. Foto: Malin Crona

Jimmie Åkesson (SD): ”Betala lön till den som utbildar sig till polis”

Almedalen 2022 "Sverige ska bli bra igen." Inför valet 2022 lånar Jimmie Åkesson (SD) sitt slagord från Donald Trump. Han fokuserade i sitt almedalstal på att attackera Socialdemokraterna och måla upp en mörk bild av Sverige. Och vill att Sverige ska få fler poliser genom betald polisutbildning.
6 jul 2022 | 12:02
+1
1
+1
1
+1
1
+1
0
+1
1
+1
0

”Det var en gång”. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson inledde sitt almedalstal med högläsning om en kvinna, ”Vi kan kalla henne Magdalena”.

För att avsluta med att ”Vi hoppas att sagan får ett lyckligt slut”.

I talet berättade han att han tagit med sig hundra stenar till Gotland, i protest mot Socialdemokraternas ”vi ska vända på varenda sten”.

Sverigedemokraterna listar hundra problem de anser att regeringen inte lyckas lösa.

I talet fokuserade Jimmie Åkesson på brott och straff. En ny folkräkning. Fler fängelseplatser utomlands. Avskaffa det han kallar ”mängdrabatt” på straff för kriminella. Avskaffad sekretess mellan myndigheter.

Betald polisutbildning

Och ett förslag för att Sverige ska få fler poliser:

”Vi måste hitta människor som är lämpade att vara poliser. Ett tänkbart sätt är att helt enkelt betala lön till den som väljer att utbilda sig till polis”.

Men framför allt pratade han om de höjda priserna. Det som i Ebba Busch tal fick heta ”Magdapriser” hette i Jimmie Åkessons tal ”sossepriser”.

Han passade också på att prata om reduktionsplikten, som Sverigedemokraterna aldrig tyckt om och nu även Moderaterna vill pausa om de vinner valet.

Och till hans klassiska ”Sverigevänner” la han nu till ett Trumpinspirerat ”Sverige ska bli bra igen”.

Arbetsvärldens artiklar om partiledartalen i Almedalen

Söndag 3 juli 19.00 Magdalena Andersson (S)
Måndag 4 juli 11.00 Ulf Kristersson (M)
Måndag 4 juli 19.00 Nooshi Dadgostar (V)
Tisdag 5 juli 11:00 Ebba Busch (KD)
Tisdag 5 juli 19:00 Johan Pehrson (L)

6 jul 2022 | 12:02

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera
Hämtar fler artiklar
Få koll på de senaste nyheterna och åsikterna om arbetsmarknaden!
Nyhetsbrev