Therese Svanström från Unionen föreslås bli ny ordförande för TCO

Therese Svanström från Unionen föreslås bli ny ordförande för TCO

"Om jag väljs vid kongressen är mitt mål att skapa ett ännu större inflytande för TCO-förbundens medlemmar", säger Therese Svanström.  Hon är TCO-styrelsens förslag till ny TCO-ordförande efter Eva Nordmark, i dag arbetsmarknadsminister.
22 nov 2019 | 10:16
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Therese Svanström föreslås bli ny ordförande för Tjänstemännens centralorganisation. Hon är i dag kanslichef på Unionen och har en bakgrund som bland annat kanslichef på Vision och statssekreterare på Socialdepartementet hos Annika Strandhäll (S). Hon har också varit politisk sakkunnig åt arbetsmarknadsminister Hans Karlsson (S) åren 2002–2006.

– Jag är glad över att vi nu har en föreslagen kandidat till ny TCO-ordförande. Tjänstemannagrupperna växer och det är viktigt att de får en stark röst som driver deras frågor gentemot politiken i Sverige och EU, säger Peter Hellberg, t f ordförande i TCO, i ett pressmeddelande.

– Att bli föreslagen att leda världens starkaste tjänstemannarörelse gör mig stolt och glad. Om jag väljs vid kongressen är mitt mål att skapa ett ännu större inflytande för TCO-förbundens medlemmar, säger Therese Svanström i pressmeddelandet.

Liksom föregångarna Sture Nordh och Eva Nordmark kommer Therese Svanström från Vision med övervägande offentliganställda. Men i dag arbetar hon på Unionen, landets störst fack för privatanställda tjänstemän.

TCO:s 13 medlemsförbund har drygt 1,4 miljoner medlemmar.

Den 9 december samlas TCO till extrakongress i Stockholm för att välja ny ordförande.

22 nov 2019 | 10:16
Om skribenten
Chefredaktör

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera
Hämtar fler artiklar