Seko skjuter upp strejkvarsel till måndag Seko skjuter fram sitt varsel om strejk på bland annat Öresundstågen. Nytt datum: måndag den 15 maj. Foto: Julia Wiraeus/ TT

Seko skjuter upp strejkvarsel till måndag

Avtalsrörelse Sekos strejkvarsel skjuts upp till på måndag. Samtidigt fortsätter ST och Almega Tågföretagen sina förhandlingar för spårtrafiken.
Anna Lindblom, Sandra Lund
11 maj 2023 | 10:40
+1
1
+1
1
+1
1
+1
1
+1
3
+1
0

Enligt ett pressmeddelande från Seko kommer förhandlingarna med Almega Tågföretagen att fortsätta. Nytt datum för en eventuell strejk blir på måndag, den 15 maj klockan 15.00.

”Bedömningen är att det fortfarande finns utrymme att förhandla. Frågorna det förhandlas om är komplexa och alla parter bedömer att mer tid skulle kunna lösa upp knutar,” står det i pressmeddelandet.

I ett pressmeddelande från Almega skriver Pierre Sandberg, förbundsdirektör på Tågföretagen.

”Vi är övertygande om att vi tillsammans kan lösa de utmaningar som finns i branschen. Men det kräver att vår motpart har samma målsättning och tar ansvar så att vi kan teckna ett nytt kollektivavtal för spårtrafiken.”

ST fortsätter med förhandlingarna

Samtidigt fortsätter förhandlingarna mellan ST och Almega Tågföretagen. De sköts först fram på grund av Sekos strejkvarsel, men genom så kallade frivilliga medlare har parterna återigen satt sig vid förhandlingsbordet.

De två andra stegen i Sekos varsel om strejk är den 19 maj och 22 maj, om man inte kommer fram till ett nytt avtal på spårområdet.

Seko uppmanar medlemmar med frågor att vända sig till sina lokala fackliga företrädare.

Anna Lindblom, Sandra Lund
11 maj 2023 | 10:40

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera
Hämtar fler artiklar
Få koll på de senaste nyheterna och åsikterna om arbetsmarknaden!
Nyhetsbrev