Utredning föreslår trygga rum för sverigedemokrater Sverigedemokraten Jörgen Fogelklou behöver ett "safe space". Foto Björn Lindgren / TT / Kod 9204

Satir Utredning föreslår trygga rum för sverigedemokrater

Satir Av rädsla för majoritetssamhällets reaktioner tvingades Jörgen Fogelklou, 48, skapa en anonym profil på internet för att våga uttrycka sig själv och sin personlighet. Nu efterlyser SD fler ”trygga rum” för sina folkvalda.
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Sverigedemokraternas medlemsutskott presenterade tidigare under dagen resultatet av den utredning med anledning av de uppgifter som publicerats i Aftonbladet rörande kommunalrådet i Göteborg, Jörgen Fogelklou. En av utredningens slutsatser att det finns ett starkt behov av trygga rum, så kallade ”safe spaces”, för personer som bryter mot normer eller har åsikter som av majoritetssamhället betraktas som avvikande.

”Vi ser framför oss ett fysiskt avskilt område där vita, medelålders män kan möta likasinnade, dela erfarenheter och fritt uttrycka sina åsikter. Förslagsvis i form av en herrbastu”, skriver partistyrelsen i rapportens analysdel.

Många drömmer om en trygg mötesplats där likasinnade tillåts uttrycka sin personlighet och fritt säga saker som ”Heil Hitler”

Sverigedemokraternas utredning visar att det 48-åriga kommunalrådet för att undslippa kränkningar som härrör från fördomar eller diskriminering på grund av ålder, könsidentitet och ideologisk övertygelse upplevt sig tvungen att registrera en hemlig profil på internetforumet Flashback.

”Av rädsla för att känna sig obekväm, ovälkommen eller utsatt på grund av den han innerst inne är har han i över tio år varit förvisad till anonymiteten i ett obskyrt internetforum”, skriver medlemsutskottet i sitt utlåtande.

Enligt utredningen behövs nu separatistiska utrymmen för patriotiska vita män i medelåldern där tydliga regler slår vakt om varje individs självrespekt, värdighet och känslor.

– Jag tror många drömmer om en trygg och inkluderande mötesplats där likasinnade tillåts uttrycka sin personlighet och fritt säga saker som ”Heil Hitler” och ”juden är roten till allting ont” utan rädsla för omgivningens reaktioner, säger en högt uppsatt partimedlem som vill vara anonym.

Vi ser framför oss ett fysiskt avskilt område där vita, medelålders män kan dela erfarenheter och fritt uttrycka sina åsikter

Ledamotshusets herrbastu i anslutning till riksdagen föreslås bli ett sådant separatistiskt utrymme, vilket tydligt bör märkas ut med skyltar och texten ”whites only”, enligt SD:s förslag. Enligt en rundringning till övriga partikanslier som En jobbig värld gjort under förmiddagen är ledamöter inom M och KD i nuläget ”försiktigt positiva” till den planerade åtgärden.

Liberalerna (L) har inte kunnat nås för en kommentar.

Relaterad läsning

Hämtar fler artiklar