SVT söker USA-experter En jobbig värld kan rapportera att SVT söker desperat efter USA-experter. Foto: Christine Olsson / TT /AP.
Satir

SVT söker USA-experter

Satir Det slutgiltiga resultatet i det amerikanska presidentvalet drar ut på tiden. Väntan har lett till en akut brist på expertkommentatorer med kunskaper om USA:s politik och samhällsliv.
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

I en nyligen publicerad annons på Platsbanken söker SVT Nyheter ”USA-kännare” som kan uttala sig om den amerikanska valprocessen i direktsändning. Även Au-pair-förmedlingar och utbytesstudenter har kontaktats i jakten på politiska analytiker. Att ha smakat flera olika måltider på Mc Donald’s meny och sett den första Star Wars-filmen räknas som meriterande.

– Vi betade av Mattias Karlsson, Anna Anka och Peg Parnevik redan under de första 24 timmarna och nu väntar av allt att döma en omräkning av rösterna. Därför är vi i ett desperat behov av att få in fler experter på USA, säger en redaktör på SVT Nyheter som föredrar att vara anonym.

Dolph Lundgren har via sin agent meddelat att han helt eller delvis glömt sitt modersmål

Yngwie Malmsteen har enligt uppgift avböjt en inbjudan att tolka valutgången i studion i form av ett gitarrsolo och pyroteknik. Skådespelaren Dolph Lundgren har via sin agent meddelat att han helt eller delvis glömt sitt modersmål och därför inte kan medverka i svensk tv. Swedish Bikini Team bedömdes inte motsvara Public service krav på objektivitet och opartiskhet när det framkommit att showgruppens medlemmar använder blonda peruker, något som inte avspeglar befolkningen i samhället. (Beslutet kan dock komma att hävas.) SVT har även utan framgång sökt magikern Joe Labero med en förfrågan att genom trolleri gestalta resultatet i vad som har kallats historiens ödesval. Under morgonen fick man kontakt med en utlandssvensk i Florida som i mitten av 80-talet sommarjobbade som figur på Disneyland.

– Vi har förhoppningar om att han kommer kunna kommentera rösträkningen in character på länk. Vi måste bara lösa ljudfrågan. Det jättelika vadderade Musse Pigg-huvudet visade sig ha en mer dämpande effekt än vi först trodde, säger ljudteknikern Henrik von Zweigbergk.

Enligt Zweigbergk råder dessutom brist på spänningshöjande musik. Det nuvarande lagret räcker endast i ytterligare ett dygn. Därefter får tittarna nöja sig med autentiskt ljud av prasslande papper när röstsedlar räknas av en tjänsteman från den amerikanska valmyndigheten. På gatorna i Washington DC råder i nuläget lugn. Utsända reportrar uppges ha utrustats med bensindunkar och tändstickor att använda endast i nödfall om inget ytterligare händer.

Om skribenten
En jobbig värld av Lars Berge

Relaterad läsning

Hämtar fler artiklar
Få koll på de senaste nyheterna och åsikterna om arbetsmarknaden!
Nyhetsbrev