Kroggäst stärkte Sveriges försvarsförmåga "41-åringens tankar kretsar ständigt kring försvarsfrågor. Mannen hittar ofta anledningar att ytterligare stärka den svenska stridskraften. Det sker inte sällan på vardagskvällar och ibland även under dagtid vilket påverkat mannens insatser på arbetsplatsen." Foto: TT

Satir Kroggäst stärkte Sveriges försvarsförmåga

Satir Beskedet tidigare i veckan att regeringen vill höja alkoholskatten för att öka anslagen till försvaret fick till följd att en 41-årig svensk man beställde ytterligare en öl på Restaurang Kvarnen i Stockholm strax innan stängning. 
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Mannen, en 41-åring från Bagarmossen, uppger att han vaknade fullt påklädd i hallen med vaga minnen av att han ringt upp sin före detta flickvän omkring klockan 02:30 natten mot torsdag. Att samtalet ägt rum bekräftas av den tidigare flickvännen, en 35-årig småbarnsmamma hemmahörande i Midsommarkransen. Varför mannen ringde vid den tiden på dygnet och snyftade i luren har hon inte fått någon klarhet i. 41-åringen i sin tur hävdar att orsaken är det säkerhetspolitiska läget.

– Det har skett en upptrappning i vårt närområdet och den svenska försvarsförmågan måste därför stärkas vilket gjorde att jag beställde ytterligare en öl när jag istället borde ha gått hem, säger 41-åringen som dagen efter är ångerfull.

Mannen ska under gårdagskvällen uppgett att han planerat att konsumera alkohol i en sådan omfattning att skatteintäkterna även skulle täcka en ubåt i Blekingeklass.

Sveriges framtida förmåga att kunna försvara sitt oberoende och sin självständighet är, enligt mannen, även orsaken till att han hamnade i en dispyt i kön på McDonald’s och senare kräktes i en taxi. Morgonen därpå kontaktade mannen sin arbetsplats för att sjukskriva sig med motiveringen att han ”försvarat Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer”.

– Kanske borde jag inte ha tagit den där sista ölen. Men det är ett faktum att försvarsmakten behöver två nya infanteriregementen, en ny eldrörsbataljon och fyra nya korvetter. Sånt kostar pengar, säger 41-åringen.

Gäster på Restaurang Kvarnen i Stockholm vittnar om att mannen under gårdagskvällen uppgett att han planerat att konsumera alkohol i en sådan omfattning att skatteintäkterna även skulle täcka en ubåt i Blekingeklass. Av detta har mannen själv inget minne.

Den ökade hotbilden i Östersjöområdet har även gjort att mannen tillfälligt förlorat sitt körkort.

Personer i mannens närhet uppger att de är bekymrade. 41-åringens tankar kretsar ständigt kring försvarsfrågor. Mannen hittar ofta anledningar att ytterligare stärka den svenska stridskraften. Det sker inte sällan på vardagskvällar och ibland även under dagtid vilket påverkat mannens insatser på arbetsplatsen. Den ökade hotbilden i Östersjöområdet har även gjort att mannen tillfälligt förlorat sitt körkort.

De besvär i form av minnesluckor, skakningar, illamående och sömnsvårigheter han drabbats av betraktar mannen själv som symptom på en tilltagande patriotism.

Relaterad läsning

Hämtar fler artiklar