Kalle Anka förväntas fira jul coronasäkert Kalle Anka och hans vänner väntas coronasäkras i år. (SATIR). Bild: Buena Vista.
Satir

Kalle Anka förväntas fira jul coronasäkert

Satir Benjamin Syrsa har kallat till en extrainsatt presskonferens senare idag. Där väntas beskedet att Kalle Anka och hans vänner coronasäkrar julfirandet i år.
+1
1
+1
8
+1
0
+1
1
+1
0
+1
1

Under eftermiddagens digitala presskonferens med Benjamin Syrsa och Musse Pigg väntas besked om hur årets upplaga av Kalle Anka och hans vänner önskar god jul påverkas av regeringens nya skarpa restriktioner som träder i kraft den 24 november. Enligt medarbetare – två jordekorrar som vill förbli anonyma – kommer en rad förändringar i programmet presenteras till följd av den rådande pandemin.

På grund av gällande reserestriktioner har naturfotografen Kalle Anka inte haft någon möjlighet att besöka tropikerna för att dokumentera det lokala fågellivet. Det inslaget kommer därför att utgå. Tidigare i veckan kom det väntade beskedet att balen på slottet ställs in. Askungen kommer tillsammans med mössen och fåglarna istället frivilligt delta i tillverkningen av skyddsutrustning till den hårt belastade akutsjukvården.

Ingen alkohol på Tony’s efter 22

Eftersom icke nödvändiga resor mellan regioner avråds uppmanas Jan Långben och hans vänner att tills vidare fortsätta att campa i sin husvagn vid stadens soptipp. Restaurangen Tony’s håller öppet men kommer inte servera någon alkohol efter klockan 22. Lady och Lufsen kan avnjuta en supé på tu man hand men spagettin kommer serveras i två separata skålar med minst två meters avstånd. Tjurfäktningen i Madrid räknas som elitidrott och planeras att genomföras utan publik. Krav på munskydd gäller för pickadorer och bandriljärer. Mowgli erbjuds möjligheten att kunna delta i björnen Baloos undervisning i hur man slåss som en björn via Zoom. Slottet i Nottingham kommer hållas i karantän. Det är några av de åtgärder som kommer vidtas, erfar En jobbig värld.

Julaftonsmiddag på Tony´s. Bild: Walt Disney

Snövit bedöms emellertid kunna fira jul som vanligt. De sju dvärgarna räknas till hushållet som totalt omfattar 8 personer. Det är också maxgränsen för hur många som får samlas under under offentliga tillställningar och allmänna sammankomster enligt de nya restriktionerna. Eventuella åskådare bland skogens djur och fåglar uppmanas dock att stanna hemma.

Bekräftad covid hos tomtenisse

Nyheten att en av de blåklädda tomtenissarna testats positivt  för Covid-19 kom under natten till igår. Nissen ska, enligt uppgift, funnits ombord på den flygande släde som Jultomten under gårdagen färdades i till Tomteland vilket väckt frågor om även Jultomten, som på grund av ålder och övervikt tillhör riskgrupp, kan ha smittats. Besked om en eventuell nedstängning av Jultomtens julklappsverkstad, med hundratals anställda, väntas komma under morgondagen. Det innebär att produktionen av leksaker kan komma ligga nere under julafton.

Hälsningen ”från oss alla till er alla” kommer, enligt uppgiftslämnarna, att strykas ur manus eftersom de riskerar att associeras med den ökade smittspridningen och kan väcka obehag hos tittarna. Istället ersätts den av uppmaningen ”Håll avstånd. Minst 2 m.”  Benjamin Syrsa och Musse Pigg har sökts för en kommentar men hänvisar via sin mediekontakt Tingeling till den extrainsatta presskonferensen idag kl 16:30 för ytterligare information.

Om skribenten
En jobbig värld av Lars Berge

Relaterad läsning

Hämtar fler artiklar
Få koll på de senaste nyheterna och åsikterna om arbetsmarknaden!
Nyhetsbrev