Eva Nordmark, TCO: ”Svenska politiker måste dra lärdom” Foto: Jann Lipka

Eva Nordmark, TCO: ”Svenska politiker måste dra lärdom”

USA-valet TCO:s ordförande känner stor oro för valet av Donald Trump till USA:s president, på grund av hans protektionism och hatretorik. Svenska politiker måste dra lärdomar av detta, menar hon.
9 nov 2016 | 09:54
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Arbetsvärlden frågade Eva Nordmark om hennes reaktion på att Donald Trump valts till USA:s nästa president.

− Jag känner stor oro med tanke på den protektionistiska politik som Trump gett tydligt uttryck för. Det handlar om frihandel och om muren mot Mexiko. Det finns all anledning att känna stor oro för vilken riktning han kommer leda USA i.

− Valresultatet visar på de problem som människor upplever, som ojämlikhet och otrygghet. När etablerade politiker inte har levererat lösningar – då hamnar man här.

− Jag är också oroad av den hatretorik som förekommit mot alla som inte är vita heterosexuella män. Det blir viktigt att vi i facket står upp för allas rättigheter på ett bra sätt. Donald Trump har också uttryckt en antifacklig agenda och därför har vi en viktig uppgift.

− Våra svenska politiker måste dra lärdom av valresultatet. Ska de vara relevanta är det viktigt att de ge svar på de problem som människor upplever i sin vardag.

9 nov 2016 | 09:54
Om skribenten
Chefredaktör

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera
Hämtar fler artiklar
Få koll på de senaste nyheterna och åsikterna om arbetsmarknaden!
Nyhetsbrev