Regeringen skapar nytt EU-råd

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Regeringen vill öka svenskarnas kunskaper om EU. Idag ägde därför ett ”EU-handslag” för ökad delaktighet rum. Arbetsmarknadens parter bjöds in för att bidra till att öka kunskapen om EU hos medlemmarna för att bättre kunna påverka beslut i EU. Parterna och regeringen utlovade en rad insatser, bland annat utbildningar, för att öka kunskaperna om EU:s beslutsprocesser.

EU-minister Ann Linde bjöd in arbetsmarknadens parter till ett EU-handslag.

EU-minister Ann Linde bjöd in arbetsmarknadens parter till ett EU-handslag.

Som en del av EU-handslaget inför regeringen ett partsråd där statsministern bjuder in arbetsmarknadens parter för samråd om EU-frågor två gånger per år. Redan idag bjuds parterna in en gång om året inför toppmötet i mars, men nu ska parterna bjudas in en gång på hösten också. Partsrådet är en fråga som TCO drivit under en tid. Regeringen har ännu inte meddelat exakta former för rådet.

Om skribenten
Chefredaktör

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Hämtar fler artiklar