Ett söndrat land – skolsegregationen och vad som kan göras Mikael Feldbaum, Arbetsvärlden, German Bender, Arena Idé och Britta Lejon ST. Veckans avsnitt om segregationen i skolan.

Ett söndrat land – skolsegregationen och vad som kan göras

Podcast 29 av 30 kommuner med mellan 50 och 100 000 invånare har segregerade skolor. I 16 av kommunerna beror segregationen på skolvalet.
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Det konstaterar en ny rapport från tankesmedjan Arena Idé. Podden gästas av rapportförfattaren German Bender som också berättar att Kalifornien nu förbjudit vinstdrivna skolor med delstatsfinansiering och ger sin syn på hur Sverige ska hantera skolsegregationen.

En jobbig värld rapporterar inifrån influencer-scenen. Vi talar om filmen Sorry to bother you – en facklig reklamfilm (!), samt om framtidens elektrifierade vägar. Britta Lejon tror på en S-regering med stöd av C och L. Hon berättar om hur kompromisserna kan se ut kring skatterna, arbetsrätten och bostadsmarknaden. Kan förändringar i arbetsrätten bytas mot privatiseringar i Arbetsförmedlingen? Kan vi få en omställningsmyndighet? Lyssna på veckans avsnitt!

Om skribenten
Chefredaktör

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera
Hämtar fler artiklar