Ett söndrat land – skolsegregationen och vad som kan göras Mikael Feldbaum, Arbetsvärlden, German Bender, Arena Idé och Britta Lejon ST. Veckans avsnitt om segregationen i skolan.

Ett söndrat land – skolsegregationen och vad som kan göras

Podcast 29 av 30 kommuner med mellan 50 och 100 000 invånare har segregerade skolor. I 16 av kommunerna beror segregationen på skolvalet.
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Det konstaterar en ny rapport från tankesmedjan Arena Idé. Podden gästas av rapportförfattaren German Bender som också berättar att Kalifornien nu förbjudit vinstdrivna skolor med delstatsfinansiering och ger sin syn på hur Sverige ska hantera skolsegregationen.

En jobbig värld rapporterar inifrån influencer-scenen. Vi talar om filmen Sorry to bother you – en facklig reklamfilm (!), samt om framtidens elektrifierade vägar. Britta Lejon tror på en S-regering med stöd av C och L. Hon berättar om hur kompromisserna kan se ut kring skatterna, arbetsrätten och bostadsmarknaden. Kan förändringar i arbetsrätten bytas mot privatiseringar i Arbetsförmedlingen? Kan vi få en omställningsmyndighet? Lyssna på veckans avsnitt!

Relaterad läsning

Om skribenten
Chefredaktör
Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Hämtar fler artiklar