Avfallsblockaden utökas när Kommunal ansluter Kommunal slutar hämta hushållssopor hos Tesla. Foto: Jonas Ekströmer/TT, Fredrik Sandin Carlson, Johan Nilsson/TT

Avfallsblockaden utökas när Kommunal ansluter

Tesla Kommunal ansluter till sympatiåtgärderna mot Tesla. Från den 2 januari kommer varken hushållsavfall eller avfall från verksamheten att hämtas från Tesla i Örebro och Mölndal.
14 dec 2023 | 12:11
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0

Från julafton hämtas inget avfall som servandet av Teslor genererar. Men när nästa år inleds kommer även hushållsavfall få läggas på hög eller transporteras bort av de som fortfarande jobbar på Teslas verkstäder. Detta sedan Kommunal på torsdagen varslade om sympatiblockad med IF metalls konflikt om kollektivavtal med elbilsjätten.

– Det är självklart för Kommunal att stötta IF Metalls krav på kollektivavtal. Det är dags för Tesla att ta seden dit man kommer och teckna avtal – den svenska modellen är här för att stanna. De anställda på Tesla har Kommunals stöd i ryggen, säger fackets ordförande Malin Ragnegård i ett pressmeddelande.

Kommunals blockad gäller hämtning av allt hushållsavfall på serviceverkstäderna i Mölndal och Örebro. Sympatiåtgärderna mot avfallshanteringen ansluter till Transports åtgärder som inleds på julafton.

– Utan kollektivavtal får arbetsgivaren fritt spelrum att ensam diktera villkoren – precis vad Tesla är ute efter. Medan andra företag konkurrerar med kunskap och schyssta villkor vill Tesla glida i egen fil och rita upp sina egna regler. Det kan de glömma. Så fungerar inte svensk arbetsmarknad, säger Malin Ragnegård i pressmeddelandet.

14 dec 2023 | 12:11

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera
Hämtar fler artiklar
Få koll på de senaste nyheterna och åsikterna om arbetsmarknaden!
Nyhetsbrev