Seko: Inga reservdelar till Teslas verkstäder – Den strid som nu IF Metall tar är viktig för hela den svenska kollektivavtalsmodellen. Därför har vår förbundsstyrelse valt att lägga ett sympativarsel, säger Sekos förbundsordförande, Gabriella Lavecchia. Foto: Janerik Henriksson/TT och Seko.

Seko: Inga reservdelar till Teslas verkstäder

Strejken mot Tesla Nu ger sig även Seko in i IF Metalls konflikt med Tesla. Från och med den 20 november ska inga paket med till exempel reservdelar komma fram till Teslas verkstäder.
8 nov 2023 | 15:33
+1
3
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0

I dag, onsdagen den 8 november, fattade även Sekos förbundsstyrelse beslut om att vidta åtgärder för IF Metalls anställda på Teslas verkstäder i Sverige ska få kollektivavtal.

Från den 20 november blockeras utdelning, utlämning och avhämtning av brev, paket och pall som görs av Postnord och Citymail till Teslas arbetsplatser i hela Sverige.

Inga reservdelar till Teslas verkstäder

Det här innebär att sådant som reservdelar och komponenter till verkstäderna inte kommer att levereras.

– IF Metalls kamp är även vår kamp. Genom att vägra förhålla sig till spelreglerna här i Sverige så försöker Tesla skaffa sig konkurrensfördelar genom att ge arbetarna sämre löner och villkor än de skulle haft med ett kollektivavtal. Det är givetvis helt oacceptabelt. Den strid som nu IF Metall tar är viktig för hela den svenska kollektivavtalsmodellen. Därför har vår förbundsstyrelse valt att lägga ett sympativarsel, säger Sekos förbundsordförande, Gabriella Lavecchia i ett pressmeddelande.

8 nov 2023 | 15:33

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera
Hämtar fler artiklar