Transport stoppar sopor på Tesla från julafton Konflikten mot Tesla i Sverige genererar ytterligare en sympatiåtgärd. Banderollen finns utanför en Tesla-anläggning i Malmö Foto: Johan Nilsson / TT

Transport stoppar sopor på Tesla från julafton

Strejken mot Tesla Transport stoppar all hantering av avfall på Teslas verkstäder i Sverige. Startdatum: julafton.
13 dec 2023 | 13:50
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
1

IF Metalls strejk mot Tesla kan öka ytterligare i omfång. Förbundet har bett Transport om ytterligare sympatiåtgärder. Och Transport varslar i dag, onsdag, om en sådan.

Den innebär att från och med midnatt på julafton kan det bli stopp för all hantering av avfall på Teslas verkstäder. Om inte TM Sweden, som bolaget heter i Sverige, tecknar ett kollektivavtal innan dess.

Tommy Wreeth: ”Väldigt ovanlig sympatiåtgärd”

Det framgår av ett pressmeddelande från Transport, där det också står att ”arbetsgivare som försöker kringgå blockaden kommer att utsättas för omfattande stridsåtgärder efter varsel”.

− Den här typen av sympatiåtgärder är väldigt ovanliga. Nu tar vi till dem för att försvara tryggheten med kollektivavtal och den svenska arbetsmarknadsmodellen. Tesla kan inte nonchalera normen på svensk arbetsmarknad, säger Transports ordförande i en kommentar.

13 dec 2023 | 13:50
Om skribenten
Reporter på Arbetsvärlden

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera
Hämtar fler artiklar
Få koll på de senaste nyheterna och åsikterna om arbetsmarknaden!
Nyhetsbrev