Tesla får vänta på plåtar från  Postnord Bilar från Postnord kommer inte heller nu att innehålla registreringsskyltar från Tesla. Foto: Fotograferna Holmberg / TT

Tesla får vänta på plåtar från Postnord

Tesla Postnord behöver inte skicka ut Teslas registreringsskyltar just nu. Det kom Solna tingsrätt fram till i dag.
28 nov 2023 | 14:24
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
2
+1
1

Solna tingsrätt anser inte att det är så bråttom som Tesla vill få det till, att få ut registreringsskyltarna som väntar på bolaget sedan Seko och ST:s sympatiåtgärd inleddes om att stoppa post och paket till elbilsjätten.

Det var igår som Tesla stämde Postnord och Transportstyrelsen med anledning av att inga nya Tesla-bilar i Sverige får sina registreringsskyltar sedan postblockaden inleddes.

Igår kväll kom Norrköpings tingsrätt fram till att Tesla bör få rätt till att hämta skyltarna själva hos tillverkaren i väntan på att tvisten är löst. Transportstyrelsen ser nu över hur de ska agera där.

Medan Solna tingsrätt i dag alltså meddelar att det inte är så bråttom med de skyltar som finns på Postnord. Enligt tingsrätten bör man hinna invänta motpartens yttrande, det vill säga Postnord. Tre dagar får det statliga bolaget på sig att svara.

Därmed ligger de registreringsskyltar som skulle skickats ut om det inte vore strejk, kvar på Postnord.

28 nov 2023 | 14:24
Om skribenten
Reporter på Arbetsvärlden

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera
Hämtar fler artiklar
Få koll på de senaste nyheterna och åsikterna om arbetsmarknaden!
Nyhetsbrev