Nya Karolinska kallar in extra managementkonsulter för att bekämpa virusutbrottet Utsikt över NKS, Nya Karolinska universitetssjukhuset i Solna. Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT
Satir

Nya Karolinska kallar in extra managementkonsulter för att bekämpa virusutbrottet

Satir Enligt finansregionrådet Irene Svenonius (M) finns ingen anledning till oro för att Coronaviruset ska påverka verksamheten på NKS. Provisoriska konferenslokaler har inretts om behov av akuta inspirationsföreläsningar skulle uppstå.
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0

Region Stockholm rapporterar 28 nya fall av Covid-19 och totalt finns i nuläget 59 smittade i länet. Enligt Irene Svenonius (M) är beredskapen för att hantera ett större virusutbrott på Nya Karolinska Solna god.

– Det är vår bedömning att vi i nuläget har tillräckliga resurser, sa Stockholms finansregionråd till journalister vid en pressträff i tisdags.

Extrainkallade resurser från Boston Consulting Group  anländer i början av nästa vecka för att hantera virusutbrottet med hjälp av powerpointpresentationer.

Sedan dess har Nya Karolinska på rekordtid inrett ett stort antal sammanträdesrum och utrustad dem med kolsyrat källvatten, storbildsprojektorer och trådlösa mikrofoner. De flesta lokaler har även tillgång till wi-fi, whiteboard och blädderblock.

Dessutom har landstinget köpt in ett stort antal Microsoft Office-licenser för de extrainkallade resurser från Boston Consulting Group (BCG) som anländer i början av nästa vecka för att hantera virusutbrottet med hjälp av powerpointpresentationer. Infektionsläkare och patienter kommer från och med måndag erbjudas möjligheten att delas in i mindre team för feedback- och reflektionssessioner med BCG:s managementkonsulter.

– Det handlar om att med ett agilt arbetssätt skapa en gemensam målbild och göra Nya Karolinskas  epidemiologi världsledande steg för steg i en komplex och föränderlig värld, säger Stefan Larsson senior partner på BCG i en kommentar.

Efteråt blir det mingel där smittspridare och sjukhuspersonal kan nätverka.

Dessutom planeras en  inspirationsdag om Covid-19 – ”Corona – inspiration and challenge” – i Aula Medica. Inbjudna föreläsare är den tidigare utförsåkaren Thomas Fogdö och rapparen Dogge Doggelito. Efteråt blir det mingel där smittspridare och sjukhuspersonal kan nätverka och knyta nya kontakter.

”NKS är en mötesplats där vi hittar verktygen för att tillsammans möta de utmaningar Covid 19-viruset innebär för både samhälle och immunförsvar”, skriver BCG i den inbjudan som redan har skickats ut till de omkring 1 000 patienter som testats för Covid-19 i regionen, samt NKS omkring 16 000 anställda.

– Vi vill inspirera patienter och vårdpersonal att delta på den förändringsresa ett utbrott av ett tidigare okänt virus utan botemedel kan innebära för region Stockholm, säger BCG:s Stefan Larsson.

Anmälan till ”Corona – inspiration and challange” sker via 1177 Vårdguiden. Deltagare uppmanas att för jourhavande sköterska uppge om man önskar vegetariskt alternativ till den asiatiska lunchbuffé som ingår i priset. Anmälan är bindande.

Om skribenten
En jobbig värld av Lars Berge

Relaterad läsning

Hämtar fler artiklar
Få koll på de senaste nyheterna och åsikterna om arbetsmarknaden!
Nyhetsbrev