Djävulen ställer in påskens orgier  Vi tycker att mörkrets furste agerar klokt och ansvarsfullt, säger trollpackan Karin Andersdotter, ordförande för Stockholmskvinnor i Förbund med Djävulen SFD. Föreningen har uppmanat sina medlemmar att beakta att Blåkulla är ett kulturarrangemang som drivs av ideella krafter och inte kräva återköp för sina sålda själar. Foto: TT Stockfoto.
Satir

Djävulen ställer in påskens orgier 

Satir Mörkrets makter har fattat beslut att på grund av coronaviruset Covid-19 ställa in årets upplaga av Blåkulla. En ansvarsfull åtgärd, enligt svenska utövare av trolleri och svartkonst. 
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Det var under tisdagens presskonferens med regeringen som statsminister Stefan Löfven (S) gav ett tydligt budskap till landets häxor inför den stundande påskhelgen. Kvinnor i pakt med djävulen uppmanades att ”ställa kvasten på parkeringen”. I morse kom så det väntade beskedet från underjorden att skärtorsdagens evenemang ställs in.

”Med hänvisning till regeringens och Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer stoppas alla aktiviteter i och omkring Blåkulla under påskhelgen”, skriver ondskans representant på jorden i ett pressmeddelande.

Det handlar om att platta ut kurvan för att minska trycket på de demoner och smådjävlar som arbetar i Purgatorium.

Antalet smittade till följd av Covid-19 har ökat stadigt under de senaste veckorna. Det innebär att antalet förtappade själar som kommer till helvetets nio olika avdelningar som en följd av virusutbrottet snart förväntas nå sin kulmen. Därför vädjar djävulen om förståelse för det inställda evenemanget och uppmanar landets häxor att stanna hemma för att bromsa smittspridningen.

”Det handlar om att platta ut kurvan för att minska trycket på de demoner och smådjävlar som arbetar i Purgatorium”, skriver Belsebub som även uppmanar landets häxor att praktisera social distansering och återlämna eventuella kidnappade barn till vederbörandes föräldrar.

Mörkrets furste ber om överseende för åtgärden och uttrycker en förhoppning om att kvinnor som sålt sin själ till djävulen istället återvänder till kommande arrangemang i Blåkulla 2021.

”Arrangörsgruppen har stor förståelse för att beslutet kommer få konsekvenser för landets utövare av svart magi. Men under rådande förhållanden måste mörkrets krafter fokusera på hanteringen av de själar som ska renas i skärselden.”

Likt många andra trollkunniga kvinnor från 08-området hade hon sett fram emot att under påskhelgen dansa baklänges, orsaka missväxt och idka samlag med Satan.

Beslutet möts av förståelse bland de trolldomsutövare som En jobbig värld har talat med.

– De vettlösa orgier och rituella barnoffer som står på programmet har alla fler än femtio deltagare. Vi tycker att mörkrets furste agerar klokt och ansvarsfullt, säger trollpackan Karin Andersdotter, ordförande för Stockholmskvinnor i Förbund med Djävulen SFD. Föreningen har uppmanat sina medlemmar att beakta att Blåkulla är ett kulturarrangemang som drivs av ideella krafter och inte kräva återköp för sina sålda själar.

Andersdotter skulle själv ha flugit på en bakvänd ko till Blåkulla redan under onsdagen för att bygga förbundets monter. Likt många andra trollkunniga kvinnor från 08-området hade hon sett fram emot att under påskhelgen dansa baklänges, orsaka missväxt och idka samlag med Satan, men stödjer beslutet med tanke på det rådande läget.

Om skribenten
En jobbig värld av Lars Berge

Relaterad läsning

Hämtar fler artiklar
Få koll på de senaste nyheterna och åsikterna om arbetsmarknaden!
Nyhetsbrev