Kritik mot väktarbyxor som ”inte lämnar något åt fantasin” Väktare på plats i entrén på kommunhuset Sölvesborg på tisdagen efter uppståndelsen kring kommunens planerade stopp för användning av prideflaggan. Foto: Johan Nilsson / TT
Satir

Kritik mot väktarbyxor som ”inte lämnar något åt fantasin”

Satir En av de Sölvesborgspolitiker som varit drivande bakom förslaget att stoppa regnbågsflaggan från att hissas på stadshuset, har nu reagerat på de inhyrda väktarnas uniformer.  
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Det framgår av en mejlväxling mellan politikern och kommunstyrelsens ordförande Louise Erixon (SD) rörande de uniformerade väktare som sedan i tisdag säkrar tryggheten i byggnaden.

”Det är omöjligt att inte notera det som sväller och putar ut under de manliga väktarnas oerhört tajta uniformsbyxor”, skriver politikern som för övrigt beskriver sig själv som en till hundra procent heterosexuell man med traditionella familjevärderingar.

Erixon svarar i vändande mejl att väktarna  ”kanske förvarar sina teleskopbatonger i fickan?”.

Kommunstyrelsens ordförande i Sölvesborg – Louise Erixon (SD) inspekterar affischerna som hänger på väggen i ett arbetsrum kommunhuset. Foto: Johan Nilsson / TT

Klockan 11:25 skickar Louise Erixon (SD) ytterligare ett mejl där hon begär ett förtydligande kring gränsdragningen mellan klassisk och tidlös konst respektive menskonst.

Klockan 11:25 i onsdags skickar Louise Erixon (SD) ytterligare ett mejl till den manlige politikern där hon begär ett förtydligande kring gränsdragningen mellan klassisk och tidlös konst respektive menskonst inför kommunens kommande upphandlingar.

Den 54-årige politikern erkänner då att han inte kunnat koncentrera sig på sina ordinarie arbetsuppgifter – kommunens flaggpolicy och offentliga utsmyckningar – tack vare väktarnas uniformsbyxor ”som inte lämnar något åt fantasin”. Mannen, som enligt egen utsago lever som lyckligt gift sedan många år, skriver att han ”känner oro” när han tänker på vad två unga solbrända män i skärmmössa, utrustade med svarta läderhandskar och handbojor gör tillsammans när ingen ser.

”Jag kan nästan svära på att jag hörde ljudet av lustfyllda stönanden inifrån herrarnas. Samt handflator som klatschade mot inoljade muskulösa bakdelar”, skriver mannen till kommunstyrelsens ordförande.

Ska inte en politiskt förtroendevald kunna jobba över en kväll utan att riskera att få oväntat besök av två extremt välutrustade väktare?

Mejlet som lämnats obesvarat följs upp av ytterligare ett mejl från den manlige Sölvesborgspolitikern, skickat 11:37:

”Ska inte en politiskt förtroendevald kunna jobba över en kväll utan att riskera att få oväntat besök av två extremt välutrustade väktare med oerhört tajta uniformsbyxor som kräver att utan dröjsmål få göra en fullständig kroppsvisitation till tonerna av Alcazar? Det är förjävligt!”

Louise Erixon (SD) vill inte kommentera mejlväxlingen, men hälsar via sin pressekreterare att det förs en löpande dialog med det anlitade vaktbolaget. Vaktbolaget säger i sin tur i ett uttalande att deras personal bär väktaruniformer av vanlig svensk standard.

En av de inhyrda väktarna begärde, enligt uppgifter till En jobbig värld, att bli förflyttade från stadshuset i Sölvesborg efter att ha utsatts för oönskade närmanden vid kaffeautomaten.

Om skribenten
En jobbig värld av Lars Berge

Relaterad läsning

Hämtar fler artiklar
Få koll på de senaste nyheterna och åsikterna om arbetsmarknaden!
Nyhetsbrev