Avslöjande: Generaldirektör fördes bort av aliens Exakt var i rymden som den oidentifierade farkosten förde Försäkringskassans generaldirektör är okänt men troligtvis någonstans i Vintergatans utkanter, givet att utomjordingarna behärskade rymdfärd i ljusets hastighet. Notera att artikeln är satir och händelseförloppet kan ha sett annorlunda ut i verkligheten. Foto: TT
Satir

Avslöjande: Generaldirektör fördes bort av aliens

Satir Försäkringskassans tidigare generaldirektör Ann-Marie Begler fick aldrig sparken. En jobbig värld kan nu avslöja att hon i själva verket blev kidnappad av utomjordingar.
+1
0
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0

Det var i onsdags under den sista Riksdagsdebatten innan valet i höst som statsminister Stefan Löfven (S) plötsligt hävdade att Försäkringskassans generaldirektör Ann-Marie Begler inte hade fått sparken. Det kryptiska uttalandet väckte förvirring bland övriga partiledare och ledamöter på plats i plenisalen. För vad hade i så fall hänt med Ann-Marie Begler?

I sitt arbetsrum på Försäkringskassan har hon i vilket fall inte befunnit sig sedan den 27 april i år. Det var då som socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) meddelade att Försäkringskassans generaldirektör av regeringen blivit avskild från sitt uppdrag i förtid. Trots att hon utfört sitt uppdrag – att minska de skenande sjuktalen – helt enligt regeringens beslut om en stramare bidragspolitik. Att Ann-Marie Begler avskedades av taktiska skäl för att inte utgöra en belastning för S under valrörelsen var något som de flesta politiska bedömare var överens om fram till i onsdags. De hade fel.

När vi kom in i rummet uppfattade vi en märklig doft, som av bränd elektronik.

För Ann-Marie Begler fick inte sparken. Hon fördes bort av utomjordingar, en omständighet som tidigare varit okänd men som idag, fredag, offentliggjordes av regeringen. När Annika Strandhäll anlände till Försäkringskassans huvudkontor den 26 april för ett avtalat möte för att diskutera Ann-Marie Beglers framtid möttes hon av ett intensivt vitt ljussken och ett monotont surrande ljud bakom generaldirektörens stängda kontorsdörr.

– När vi kom in i rummet uppfattade vi en märklig doft, som av bränd elektronik. Fönstret stod öppet. Ann-Marie var oförklarligt försvunnen, säger socialministerns pressekreterare.

Socialdemokraternas valgeneral John Zanchi som befann sig i området vid tiden för försvinnandet uppmärksammade hur en stor skugga hastigt sänkte sig över Telefonplan.

En stor skugga sänkte sig hastigt sig över Telefonplan.
Foto: Erik Mårtensson

– Därefter såg jag en mänsklig gestalt och en dokumentportfölj sväva uppåt i en ljusstråle för att sedan försvinna in i ett UFO. I nästa stund var rymdskeppet försvunnet.

Exakt var i rymden som den oidentifierade farkosten sedan förde Försäkringskassans generaldirektör är okänt men troligtvis någonstans i Vintergatans utkanter, givet att utomjordingarna behärskade rymdfärd i ljusets hastighet.

Enligt Annika Strandhäll mår generaldirektören under omständigheterna bra

Enligt socialdepartementets presstjänst återvände Ann-Marie Begler till jorden igår eftermiddag efter att ha varit kidnappad av utomjordingar i drygt sex veckor. Efter en undersökning på Nya Karolinska som inte visade några synbara skador eller främmande implantat eller sonder i generaldirektörens kropp erbjöds Ann-Marie Begler av regeringen omedelbart tjänsten som särskild utredare för att stävja bidragsbrott och minska välfärdsfusket. Hon får behålla titeln som generaldirektör och utredningen förväntas vara klar år 2022. Själv har hon ännu inte kommenterat vad som hände under rymdfärden. Enligt Annika Strandhäll mår generaldirektören under omständigheterna bra och händelsen har inte påverkat hennes breda kompetens och kunnande.

Om skribenten
En jobbig värld av Lars Berge

Relaterad läsning

Hämtar fler artiklar
Få koll på de senaste nyheterna och åsikterna om arbetsmarknaden!
Nyhetsbrev