Privata utlägg i jobbet skapar stress Bara på fackförbundet Unionen rör hundratals förhandlingar varje år olika utlägg anställda har gjort i tjänst. Foto: Christine Olsson / SCANPIX

Privata utlägg i jobbet skapar stress

Utlägg på jobbet Otydliga regler, försenade eller stoppade utbetalningar. Sverige har dåligt skydd för anställda som använder privata kort i tjänsten.
Lena Bäckman Lägerdal
16 maj 2023 | 10:12
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Många anställda använder sitt privata kort för utlägg i tjänsten. Att vänta på återbetalningen som kan dröja eller helt utebli, skapar stress hos många, särskilt unga anställda, enligt en undersökning som gjorts av Eurocard.

Även facket har uppmärksammat problem med privata utlägg på jobbet.

Gunilla Krieg.

– Det handlar om hundratals fackliga förhandlingar varje år där det uppstått kostnader för den enskilde för utlägg som man haft i tjänsten, säger Gunilla Krieg, ombudsman Unionen.

Förlorade kvitton, kvitton som inte kommer in i tid eller inköp som inte anses vara jobbrelaterade är vanliga skäl till att det blir strul med utbetalningar efter utlägg med privata kort.

– Att ligga ute med egna pengar, kanske inte ens få tillbaka dem för att företaget har en otydlig policy skapar stress, säger Maria Dahlquist, informationschef på Eurocard.

Anställda har dålig kunskap om hur utlägg och återbetalningar ska hanteras eller vilken policy företaget har för kostnader och inköp, enligt Eurocards undersökning som bygger på svar från cirka 1 000 anställda.

43 procent använder eget kort

  • 3 av 5 personer jobbrelaterade utlägg som behöver återbetalas.
  • 43% använder sitt privata kort för utlägg i jobbet, och ytterligare 10% använder ett företagskort med personligt betalningsansvar.
  • Anställda har lägre sannolikhet att bli erbjudna företagskort (18%) än chefer (34%).
  • 29% av de som rapporterade jobbrelaterade utlägg under förra året blev inte återbetalda i tid eller inte alls.

Källa: Eurocard

+ Expandera

Sverige har dåligt skydd för jobbutlägg

– Sverige är att land där de anställda brukar ha ett bra skydd, inte minst i ekonomiska frågor. Men inte när det gäller jobbutlägg. Särskilt nu i ekonomiskt tuffa tider, där hushållen redan tvingas dra in på mycket, riskerar många att behöva ligga ute med pengar som egentligen är arbetsgivarens ansvar. Det känns inte helt rättvist, säger Maria Dahlquist.

”Företag vältrar över kostnader på anställda”

Ombudsman Gunilla Krieg på Unionen håller med men menar att det främst är arbetsgivarens ansvar att informera om vilken policy som gäller på arbetsplatsen.

– Ibland häpnar jag över hur företag vältrar över kostnader på anställda som de ska ligga ute med, fast det borde vara självklart att företaget ska stå för det.

Hon uppmanar anställda som gör utlägg i tjänsten att kolla anställningsavtalet noga. För den som gör utlägg åt företaget med ett eget kort är också själv betalningsansvarig.

– Arbetsgivare gör ibland avdrag på lönen för utlägg i tjänsten i strid mot reglerna och då får du som medlem förhandlingshjälp om du kontaktar facket. Ofta ordnar vi ersättning för utlägg i tjänsten åt medlemmar.

Få arbetsgivare har företagskort

Tidigare var det vanligt med företagskort, enligt Gunilla Krieg.

Det uppstod en del uppmärksammade fall när bland annat politiker använde sina företagskort på ett felaktigt sätt. Efter det stramades reglerna upp på många arbetsplatser och man fick i större utsträckning stå för korten själva.

– I teorin var det tänkt att fungera bättre, men i praktiken är det många som kommer i kläm när det strular med utbetalningarna.

Lena Bäckman Lägerdal
16 maj 2023 | 10:12

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera
Hämtar fler artiklar
Få koll på de senaste nyheterna och åsikterna om arbetsmarknaden!
Nyhetsbrev