Podcast: Korruptionens nya ansikte Foto: Ewa Persson

Podcast: Korruptionens nya ansikte

23 feb 2018
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

I senaste avsnittet av Arbetsvärldens podd med Samuel Engblom, TCO, Britta Lejon, ST och MIkael Feldbaum, Arbetsvärlden: Finansministern meddelar att ekonomin går som tåget och sparandet är större än väntat. Samtidigt varnar SKL för enorma behov i välfärden. Det är svårt att höja skatter, menar Samuel Engblom. Det är ett val som kan bli nödvändigt, menar Britta Lejon.

Sverige rasar i Transparency internationals korruptionsindex och offentlig upphandling anges som orsaken. Vi har en ny typ av långvariga relationer i upphandlingen av tjänster, menar Samuel. Statstjänstemän måste få bättre utbildning och uppmanas berätta och skyddas om de ser oegentligheter, menar Britta Lejon. Och karantänsreglerna är ett steg i rätt riktning, enligt panelen.

Dessutom: Kan Annie Lööf bli Sveriges Macron? Är projektformen på väg ut? Därför tar damerna OS-medaljer. Vad gjorde Ian Wachtmeister och Alf Svensson ihop? Och Britta Lejon avslöjar vad som är det roligaste med att vara minister.

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Hämtar fler artiklar