Podcast: Alla är lika för lagen, men . . . Mikael Feldbaum, Britta Lejon och Samuel Engblom medverkar i Arbetsvärldens podcast.

Podcast: Alla är lika för lagen, men . . .

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Arbetsvärldens granskning visar att domarens kön påverkar chansen till sjukpenning i Stockholms förvaltningsrätt. Panelen diskuterar om det finns fler indikationer på att domarens kön avgör rättsfall och om män och kvinnor döms olika. Även om kön ser ut att påverka verkar skillnader i forskningen snarare handla om hur lagen är uppbyggd.

Är det enklare att se skillnad på partiernas politik inom lag och ordning och integration, eller tvärtom inom skola och sjukvård? Det diskuteras när vi tar en titt på vad väljarna prioriterar i valrörelsen. TCO-förbundens medlemmar prioriterar delvis andra frågor än medelsvensken. Frågan är nu om vi går in i en mer traditionell höger-vänster-valrörelse eller om de flesta frågor får ett integrationsraster över sig.

Sist spaningar om det kontantlösa samhället, svart amerikansk engelska och fågelkvitter.

Om skribenten
Chefredaktör

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Hämtar fler artiklar