Podcast: ”Zlatan har rätt om oss lejon” Foto: Tomas Bergqvist

Podcast: ”Zlatan har rätt om oss lejon”

F-skatt, höghastighetståg och arbetskraftsinvandring toppar denna veckas podd med Samuel Engblom, Britta Lejon och Mikael Feldbaum. Dessutom: lider Zlatan under vanföreställningen att han är ett lejon? Varför är Partille kommun så arga på sina undersköterskor? Och hur kan det komma sig att Svenska akademiens stadgar är så uråldrigt skrivna jämfört med andra "stadgar" från tiden kring 1786 som den amerikanska konstitutionen och den franska deklarationen om människans och medborgarens rättigheter?
21 apr 2018
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

9000 företagare i Sverige jobbar under förhållanden som liknar anställda. Borde de vara anställda istället, eller hur ska man se till att de har tillgång till trygghetssystemen? Om det pratar Samuel Engblom. Britta Lejon drar en lans för de höghastighetståg som regeringen nu vill bygga, men hon vill att de byggs snabbare. Socialdemokraterna vill återinföra arbetsmarknadsprövning av arbetskraftsinvandring. Samuel är emot, Britta försiktigt positiv och enigheten stor om att utökad kontroll behövs oavsett för att undvika att människor utnyttjas. Tror Zlatan att han är ett lejon? Britta Lejon menar att lejon visserligen är så mäktiga som Zlatan beskriver dem, men ryter ändå ifrån. Samuel spanar om Svenska akademiens stadgar och vad som hänt i Sverige sedan de skrevs. Mikael Feldbaum spanar om vad en passivt aggressiv platsannons från Partille kommun säger om ledningskulturen i kommun och landsting.

 

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Hämtar fler artiklar