Podcast: Det är skillnad på Trump och Löfven Statsminister Stefan Löfven (S) med USA:s president Donald Trump under deras möte i Vita huset i Washington. Foto Henrik Montgomery / TT

Podcast: Det är skillnad på Trump och Löfven

Podcast I Arbetsvärldens podcast med Britta Lejon, ST, Samuel Engblom, TCO och Mikael Feldbaum, Arbetsvärlden, avhandlas USA:s ståltullar.
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Samuel Engblom konstaterar att det är en viss skillnad på Donald Trump och Stefan Löfven, trots de likheter som lyftes fram under presskonferensen. Trump har verkat inom inhemsk tjänstebransch där den enes expansion ofta är den andres tillbakagång, medan Löfven är sprungen ur exportindustrin där internationell handel gynnar alla.

Britta Lejon lyfter betydelsen av att säga ifrån för att stödja de kvinnor som inte själva har möjlighet att kämpa mot ojämlikhet, apropå Metoo och internationella kvinnodagen.

Frågan hur etableringsanställningarna skiljer sig från andra jobbsubventioner, får ett svar.

Och Mikael Feldbaum resonerar kring hur viktig bilden kontra verkligheten är för den framväxande högerpopulismen med anledning av kampanjen #vimåsteprata och en rapport från LO.

Om skribenten
Chefredaktör

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Hämtar fler artiklar