Podcast: Det är skillnad på Trump och Löfven Statsminister Stefan Löfven (S) med USA:s president Donald Trump under deras möte i Vita huset i Washington. Foto Henrik Montgomery / TT

Podcast: Det är skillnad på Trump och Löfven

Podcast I Arbetsvärldens podcast med Britta Lejon, ST, Samuel Engblom, TCO och Mikael Feldbaum, Arbetsvärlden, avhandlas USA:s ståltullar.
10 mar 2018 | 09:52
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Samuel Engblom konstaterar att det är en viss skillnad på Donald Trump och Stefan Löfven, trots de likheter som lyftes fram under presskonferensen. Trump har verkat inom inhemsk tjänstebransch där den enes expansion ofta är den andres tillbakagång, medan Löfven är sprungen ur exportindustrin där internationell handel gynnar alla.

Britta Lejon lyfter betydelsen av att säga ifrån för att stödja de kvinnor som inte själva har möjlighet att kämpa mot ojämlikhet, apropå Metoo och internationella kvinnodagen.

Frågan hur etableringsanställningarna skiljer sig från andra jobbsubventioner, får ett svar.

Och Mikael Feldbaum resonerar kring hur viktig bilden kontra verkligheten är för den framväxande högerpopulismen med anledning av kampanjen #vimåsteprata och en rapport från LO.

10 mar 2018 | 09:52
Om skribenten
Chefredaktör

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera
Hämtar fler artiklar
Få koll på de senaste nyheterna och åsikterna om arbetsmarknaden!
Nyhetsbrev