Kommunikatörer varslar om strejk på Klarna DIK:s ordförande Anna Troberg meddelar att DIK deltar i sympatiåtgärder mot Klarna för ett kollektivavtal. Foto: TT och DIK.

Kommunikatörer varslar om strejk på Klarna

Fackförbundet DIK varslar om total arbetsnedläggelse på Klarna i sympati med Unionen och Sveriges ingenjörer.
27 okt 2023 | 16:29
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Fackförbundet DIK som bland annat organiserar kommunikatörer och UX-designers har beslutat att varsla Klarna om konfliktåtgärder. Det sker i sympati med Sveriges ingenjörer och Unionen. Varslet innebär total arbetsnedläggelse för DIK:s medlemmar.

Sveriges Ingenjörer och Unionen har varslat om strejk från den 7 november i syfte att Klarna ska teckna ett kollektivavtal. Saco-förbundet Akavia har däremot valt att inte varsla om strejk. Förbundet hänvisar till att det saknas en vilja till det hos medlemmarna.

– Kollektivavtalsskräck är förlegat. Moderna techföretag som Klarna måste uppdatera sig till samtiden och ge sina medarbetare det inflytande och den trygghet ett kollektivavtal ger, säger Anna Troberg, förbundsordförande i DIK, i ett pressmeddelande.

Även DIK:s varsel träder ikraft den 7 november.

– Sveriges Ingenjörer och Unionen har gjort vad de kunnat vid förhandlingsbordet, och nu finns det inget annat val än att gå i konflikt, säger Magnus Berg, förhandlingschef på DIK, i pressmeddelandet.

27 okt 2023 | 16:29
Om skribenten
Chefredaktör

Relaterad läsning

Ämnen:
#dik #klarna #saco
Kommentera
Kommentera
Hämtar fler artiklar