”Inför avtalsrörelsen gör vi en brandövning” I veckans podd talar Marie Nilsson om avtalsrörelsen och om den senaste tidens diskussion om industrimärket.

”Inför avtalsrörelsen gör vi en brandövning”

Podcast IF Metalls ordförande Marie Nilsson gästar Arbetsvärldens podd. Hon berättar om den ”brandövning” som facket brukar göra inför avtalsförhandlingarna. Och säger att hon gillade förra avtalsrörelsens låglönesatsning och kan tänka sig en liknande modell denna gång. Något som går tvärtemot kraven från arbetsgivarna.
28 jun 2019

Ett minimikrav från IF Metall är höjda reallöner, men avtalsrörelsen stökas till av den pågående las-utredningen. Marie Nilsson säger att hon skulle tacka nej till att bli arbetsmarknadsminister om frågan kom ifall, som DN skriver, Ylva Johansson är favorit till EU-kommissionärsposten. Hon pekar dock på LO:s vice ordförande Therese Guovelin som en kunnig kandidat till arbetsmarknadsministerposten. Och vi får en inblick i hur det går till i de rum där förhandlingarna äger rum.

 

28 jun 2019
Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Nyheter
De viktigaste nyheterna två gånger i veckan