Tjänsteförmånen som svenskarna glömt Foto: Collectum

Tjänsteförmånen som svenskarna glömt

Löneförmåner Den värdefullaste löneförmånen är tjänstepensionen. Det håller hälften av svenskarna med om. Men den näst mest värdefulla förmånen som är värd nästan hälften så mycket, den håller bara var tionde för viktigast.
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Både unga och gamla klassar tjänstepensionen som den viktigaste löneförmånen. Det visar Minpension.se:s Sifoundersökning där 49 procent anger den som den viktigaste tjänsteförmånen. Minpension.se uppskattar tjänstepensionen vara värd ungefär 15 000 kronor om året.

Nummer två på listan är rätten att träna på arbetstid, med ett värde på 6 000 kronor om året. Men endast 12 procent av svenskarna betraktar den här förmånen som den viktigaste. Istället håller man friskvårdsbidraget högt. 24 procent av de svarande i undersökningen anser att friskvårdsbidraget är viktigast, trots att det i snitt är värt cirka 3000 kronor per år.

Värdet på tjänstebil varierar och ses som den viktigaste förmånen av sex procent av de som svarat i undersökningen.

Om skribenten
Chefredaktör

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Hämtar fler artiklar