Zombieinvasion på Gotland Gotlandspolisen vill av säkerhetsskäl uppmana förbipasserande att hålla avstånd till de drabbade. Foto: Henrik Montgomery / TT

Satir Zombieinvasion på Gotland

Satir Under söndagen påträffades ett större antal levande döda i centrala Visby. De drabbade kan väcka obehag bland boende och turister men är inte farliga, meddelar Gotlandspolisen. 
+1
0
+1
1
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0

Vid lunchtid igår inkom de första samtalen till SOS Alarm om zombies som planlöst irrade runt  i centrala Visby.

– Ögonvittnen har beskrivit dem som gråbleka, med tomma blickar och hasande gång, säger vakthavande befäl Roger Loob. Gotlandspolisen vill av säkerhetsskäl uppmana förbipasserande att hålla avstånd till de drabbade.

– Men vi bedömer att de inte utgör någon omedelbar fara för allmänheten

Vad som lockat zombies till Gotland finns det i nuläget inga bekräftade uppgifter om. Men enligt polisens underrättelser tycks de flesta ha kommit med en av Destination Gotlands färjor från Nynäshamn tidigare samma morgon. Enligt mobilfilmer från ögonvittnen har de drabbade med väsande röster upprepad ord som ”DJ-Battle”, ”Kallis” och ”rosévin” och därefter sömngångaraktigt rört sig i cirklar genom parkområdet Almedalen.

Somliga har hållit förvirrade predikningar inför förbipasserande om saker som det fria vårdvalet och om framtiden för kärnkraft i Sverige. Det har, enligt ambulanspersonal på plats, inte varit möjligt att avgöra ifall det finns något mänskligt medvetande kvar i deras hjärnor eller om de helt styrs av ryggmärgsimpulser.

Flera av de zombies som identifierats uppges ha varit medlemmar i något av riksdagspartierna

Orsaken till att Almedalen invaderats av zombies just under den första veckan i juli kan vakthavande befälet Roger Loob bara spekulera i.

– De verkar vara något slags instinkt. Minnen av vad de brukade göra. Det verkar vara en betydelsefull plats i deras liv, säger Loob.

Samtidigt kommer rapporter från Visby lasarett, där många drabbade vårdas, att de haft ett tidigare förflutet inom opinionsbildning på pr-byråer, branschorganisationer eller olika tankesmedjor. En dermatolog har gjort en okulär besiktning och tagit prover. Enligt den första analysen kan den gråaktiga missfärgningen och den fläckvisa föruttnelsen av huden i ansiktet hos de drabbade vara resultatet av strålning från bildskärmar.

– Ständiga Zoom-möten under mycket lång tid verkar, i kombination med den rådande politiska situationen i landet, slutligen ha fått deras hjärnor att släcka ner sina basala funktioner, säger Petra Johansson vid Region Gotlands presstjänst i en kommentar.

Flera av de zombies som identifierats uppges ha varit medlemmar i något av riksdagspartierna, de flesta inom den så kallade ”breda politiska mitten”. Det får Visby Lasaretts presstjänst att misstänka att de kan ha lockats till Almedalen för att platsen historiskt förknippats med den så kallade Politikerveckan. De drabbades anhöriga är underrättade.

Relaterad läsning

Hämtar fler artiklar