Minister planerade invasion av Polen OBS! Scouterna på bilden har inte blivit tillfrågade om de vill invadera Polen. Foto: Ingvar Karmhed / TT/SvD/SCANPIX
Satir

Minister planerade invasion av Polen

Satir Inga skelett i garderoben, försäkrade den nyutnämnda civilministern Ida Karkiainen (S). Nu har en uniform i storlek 140 samt detaljerade planer på ett fälttåg mot Polen påträffats i hennes gamla flickrum.
+1
0
+1
3
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0

Ytterligare besvärande uppgifter om Ida Karkiainens bakgrund har avslöjats av en läcka inom scoutrörelsen. Nya fynd visar att civilministern i 11-årsåldern planerade att angripa Polen militärt.

Krigsplanerna tog form under sommarlovet mellan årskurs fyra och fem när Ida Karkiainen befann sig på ett scoutläger, erfar En jobbig värld.

Uppgifterna bekräftas av tidigare okända fotografier, dokument och andra fynd som gjorts i ett gammalt flickrum beläget i en fastighet tillhörande civilministerns föräldrar. 

Relationerna med ryssarna blev ansträngda

Bland annat har en karta över Europa där truppförflyttningar tydligt markerats med pilar påträffats i en skrivbordslåda. Enligt läckan planerade Ida Karkiainen (S) att gå in med pansar över Polens västra gräns och avancera österut mot Łódź.

Samtidigt skulle ytterligare en pansardivision marschera mot Warszawa och ytterligare en armédivision skulle skära av den så kallade ”polska korridoren”. Enligt dokumenten tycks Karkiainen även ha undertecknat en icke angreppspakt med Moskva strax innan skolavslutningen, vårterminen 1999.

Enligt samma källa påträffades ridstövlar i storlek 34

– Men relationerna med ryssarna blev ansträngda efter att Karkaianen föreslagit att den underlägsna slaviska rasen skulle fungera som slavarbetare åt ariska bönder i det utökade territorium som hon planerade att erövra i östra Europa, säger en källa inom Haparandas Scoutkår som vill vara anonym.

Enligt samma källa påträffades uniformslik klädsel i barnstorlek samt ridstövlar i storlek 34 i en av familjen Karkiainens garderober. En jobbig värld har utan framgång sökt statsminister Magdalena Andersson (S) för en kommentar kring civilministerns planer att starta ett storkrig i Europa.

Om skribenten
En jobbig värld av Lars Berge

Relaterad läsning

Hämtar fler artiklar
Få koll på de senaste nyheterna och åsikterna om arbetsmarknaden!
Nyhetsbrev