Extra stödresurs åt utåtagerande politiker Nu får Hanif Bali (M) hjälp att lägga band på sig. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT
Satir

Extra stödresurs åt utåtagerande politiker

Satir Talmannen Urban Ahlin (S) har beviljat en extra resurs åt ledamoten i Näringsutskottet Hanif Bali för hjälp och stöd under kommande riksdagsår. Beslutet välkomnas av politikerns föräldrar som varit oroliga.
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Enligt uppgifter till En jobbig värld har Hanif Bali (M) testat gränser och agerat stökigt i riksdagens korridorer under en längre tid

– Det är inte så kul att varje dag vid hämtning få höra att Hanif betett sig illa och gjort andra ledamöter ledsna. Som förälder känner man sig maktlös, säger M-politikerns mamma som föredrar att vara anonym.

Föräldrar till övriga ledamöter i Moderaternas partigrupp hoppas nu på arbetsro i Riksdagens olika utskott.

Det är inte så kul att varje dag vid hämtning få höra att Hanif betett sig illa

– Problemet är ju att Hanif är populär bland de övriga partikamraterna. Det gör att han lätt får med sig resten av gänget vilket resulterar i en stimmig miljö där det är svårt att koncentrera sig på det lagstiftande arbetet, säger en pappa till en högt uppsatt moderatpolitiker.

I föräldragruppen har många under det senaste riksdagsåret reagerat på att Hanif Bali tar tid och uppmärksamhet från den vuxne i rummet. Inte sällan på bekostnad av övriga partikamrater, i synnerhet flickorna.

Partiledningen vill dock tona ner situationen.

– Det är mycket som kan hända under ett sommarlov i den här åldern, både i kroppen och omgivning. Nu hoppas vi alla att Hanif ska få den hjälp och det stöd han behöver för att klara sina uppgifter, säger partiledaren Ulf Kristersson i ett uttalande.

Riksdagens nyanställde specialpedagog kommer hjälpa till med gränssättning och att reda ut konflikter. Struktur och tydliga regler ska skapa en lugn och trygg arbetsmiljö i kammaren. Men den kommande tiden kommer trots insatsen bli en utmaning, tror många i föräldragruppen.

Det är mycket som kan hända under ett sommarlov i den här åldern, både i kroppen och omgivning.

– Ministrar byts ut var fjärde år och i höst väntar ett val och en mycket svår regeringsbildning. Jag tycker det blir rörigt för ledamöterna med många nya ansikten att hålla reda på, säger en orolig förälder till en ledamot i näringsutskottet.

Enligt Riksdagsförvaltningen kommer talmannen Urban Ahlin börja skicka ut sina veckobrev i samband med Riksmötets öppnande. Talmanspresidiet vill dock redan nu påminna om regnkläder, gummistövlar och ombyte. Samtliga partigrupper kommer vistas utomhus på Strömparterren under lunchrasterna, oavsett väderlek.

Om skribenten
En jobbig värld av Lars Berge

Relaterad läsning

Hämtar fler artiklar
Få koll på de senaste nyheterna och åsikterna om arbetsmarknaden!
Nyhetsbrev