Annie Lööf skadad under tillitsövning Centerpartiledaren Annie Lööf deltog i talmannens teambuildingövningar. Foto Anders Wiklund / TT
Satir

Annie Lööf skadad under tillitsövning

Satir Det var när deltagarna från de olika regeringsalternativen skulle falla baklänges i varandras armar som Centerpartiets partiledare drabbades av en lättare hjärnskakning. Talmannen Andreas Norlén, som leder teambuildingövningarna med partiledarna, beklagar händelsen.
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Sverige står fortfarande – efter sju veckor – utan regering. Det politiska läget har föranlett riksdagens talman att ta en mer aktiv roll i regeringsbildningen. Med hjälp av olika teambuildingövningar är målet att skapa en positiv stämning, mer effektiv kommunikation och stärka sammanhållningen inom de olika regeringsalternativen. Något som på sikt ska leda till ny regering.

– Hela havet stormar gick väl okej men under tillitscirkeln märktes att kommunikationen inte alls fungerar, säger en källa nära Andreas Norlén.

Varken Stefan Löfven (S) eller Ulf Kristersson (M), som båda tidigare fått sonderingsuppdraget av talmannen, gjorde någon synbar ansträngning att ta emot den fallande Annie Lööf (C). Enligt vittnen på plats var det endast Jan Björklund som reagerade, men gjorde trots allt inte mer än halvhjärtade försök att fånga upp sin fallande kollega. Istället landade partiledaren med en dov duns i riksdagens betonggolv. I fallet slog partiledaren bakhuvudet och drabbades av en lättare hjärnskakning och en befarad whiplashskada.

Enligt uppgifter till En jobbig värld ringde Annie Lööf senare på kvällen till Jonas Sjöstedt (V) för att ”prata av sig” om händelsen. Sjöstedt ska ha varit mycket upprörd över de övriga partiledarnas slapphänta agerande. Vänsterledaren har inte bjudits in till veckans teambuildingevent av talmannen eftersom han av främst Stefan Löfven betraktas som en ”energitjuv” och ”nej-sägare”.

Lambadan kräver en viss rörlighet.

Teambuildingveckan fortsätter idag med en inspirationsföreläsning av ledarskapscoachen Thomas Eriksson, författaren bakom den bästsäljande boken ”Omgiven av idioter”. I morgon planerar talmannen Andreas Norlén en danskurs under ledning av professionella dansare kända från TV4:s Let’s Dance för att bryta låsningar inom gruppen.

– Lambadan kräver en viss rörlighet vilket gör medverkan osäker på grund av stödkragen hon enligt läkarna tvingas bära i åtminstone fyra dagar, meddelar Annie Lööfs pressekreterare.

Enligt källor till En jobbig värld förbereder Gustav Fridolin (MP) ett nummer där popping kommer att ingå. Foto: Tomas Oneborg SvD/TT

Enligt källor nära Miljöpartiets ledning har Gustaf Fridolin förberett ett eget nummer som beskrivs som en hyllning till hiphopens fyra element och innehåller robotdans såväl som moonwalk.

Jimmie Åkesson (SD) planerar, enligt ett officiellt pressmeddelande från Sverigedemokraterna, att visa upp den traditionella svenska oxdansen.

Talmannen Andreas Norlén tillbakavisar uppgifterna om att Åkesson skulle vara inbjuden till gruppaktiviteten. Däremot önskar han Annie Lööf ett snabbt tillfrisknande och beklagar i ett skriftligt uttalande händelsen.

Om skribenten
En jobbig värld av Lars Berge

Relaterad läsning

Hämtar fler artiklar
Få koll på de senaste nyheterna och åsikterna om arbetsmarknaden!
Nyhetsbrev