Ledningsgrupp på Arbetsmiljöverket får sluta Fyra chefer får lämna sina tjänster efter år av samarbetssvårigheter på Arbetsmiljöverket. Foto: Naina Helén Jåma / TT

Ledningsgrupp på Arbetsmiljöverket får sluta

Arbetsmiljöverket Högsta chefen och tre enhetschefer på avdelningen som lett Arbetsmiljöverkets omdiskuterade regelförenklingsarbete får lämna sina tjänster. Orsaken är samarbetssvårigheter. – Det är ingen rolig åtgärd att behöva ta till, säger myndighetens HR-direktör Olov Augrell.
7 nov 2023 | 16:43
+1
3
+1
11
+1
6
+1
3
+1
0
+1
4

Det handlar om avdelningschef och tre enhetschefer från ”Regler och internationella frågor” på Arbetsmiljöverket. Information om att de slutar på sina tjänster har i dag gått ut till alla anställda på myndigheten, information som Arbetsvärlden tagit del av.

Där står att ledningen i över ett års tid haft samarbetsproblem. Alla ska nu vidare till ”annat uppdrag” eller få ”andra uppgifter”.

– Ingen blir av med sin anställning. Alla kommer erbjudas ny arbetsuppgifter på Arbetsmiljöverket. Men i nuläget är det inte klart vad var och en kommer att göra, säger myndighetens HR-direktör Olov Augrell.

Varför behövde det gå så här långt?

– Det är ingen rolig åtgärd att behöva att ta till. Men det har pågått under en längre tid, vi har vidtagit åtgärder men tyvärr landat i en återvändsgränd. Det måste bli en nystart.

Nyhetsbrev

Han vill inte gå på vilka som har haft samarbetssvårigheter eller vad de består av.

Har det påverkat regelförenklingsarbetet som ni jobbat fram under flera år?

– Det är inte mitt områden, men det har ingenting med det att göra. Det här är en intern fråga.

Den som nu tar över avdelningen är en person som varit ställföreträdande avdelningschef .

7 nov 2023 | 16:43
Om skribenten
Reporter på Arbetsvärlden

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera
Hämtar fler artiklar
Få koll på de senaste nyheterna och åsikterna om arbetsmarknaden!
Nyhetsbrev