Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Godkänn
Vem lyssnar på Leif Östling nu? Leif Östling, ordförande Svenskt Näringsliv Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT

Ledare Vem lyssnar på Leif Östling nu?

Ledare Att Leif Östling blottar en syn på skatt som en valbar investering påverkar så klart hans röst i samhällsdebatten.
6 Nov 2017

Självklart formulerar sig en företagsledare i investeringstermer. ”Vad fan får jag för pengarna”. Input och output.

Men avslöjandet av hur Leif Östling ser skatt som något man själv kan avgöra storleken på, blir förstås ett rejält trovärdighetsproblem.

Det är inget nytt att rika ofta gömmer undan sina pengar i skatteparadis eller flyttar till lågskatteländer som Monaco och Schweiz.

Det som är förvånande är när människor som valt att ta ansvar för samhällsutvecklingen, som politiker eller ordförande för intresseorganisationer, väljer att ställa sig utanför systemet.

För vem ska lyssna nästa gång Leif Östling föreslår reformer på svensk arbetsmarknad, när man vet att han själv anser sig stå över de regler som gäller för andra.

Leif Östling har inte brutit några lagar, men attityden till skatt duger inte för någon som vill bli tagen på allvar i debatten.

News
6 Nov 2017
Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

News
De viktigaste nyheterna en gång i veckan
Copyright © Arbetsvärlden 2017 | Linnégatan 14
114 94 Stockholm
Telefon 08-782 93 12 | red@arbetsvarlden.se
Ansvarig utgivare: Mikael Feldbaum
Arbetsvärlden ges ut av Tjänstemännens
Centralorganisation, TCO.