”Historiskt” beslut om Lärarförbundet Dagens kongressbeslut innebär att Lärarförbundet från och med 1 januari 2022 blir ett Saco-förbund. Till vänster Göran Arrius, ordförande för Saco. Foto: Knut Capra Pedersen. Till höger Johanna Jaara Åstrand, ordförande för Lärarförbundet. Foto: Peter Jönsson.

”Historiskt” beslut om Lärarförbundet

Saco-kongress I dag torsdag beviljades Lärarförbundet medlemskap i Saco. Det innebär att Lärarförbundet redan från 1 januari blir ett Sacoförbund. Ett historiskt beslut, konstaterade både Saco:s och Lärarförbundets ordföranden Göran Arrius respektive Johanna Jaara Åstrand.
11 nov 2021

Det var en enig Saco-kongress som tog beslutet: Lärarförbundets ansökan i september i år om att bli medlem i Saco i stället för TCO beviljades.

För Saco innebär beslutet ett rejält tillskott till Saco-familjen; Lärarförbundet är i dag med sina drygt 232 000 medlemmar landets största akademikerförbund, något som dess ordförande Janna Jaara Åstrand tidigare också har angett som ett av argumenten för att gå med i Saco.

– Det här är en stor dag för mig och Lärarförbundet, sade Johanna Jaara Åstrand direkt efter att kongressen hade tagit beslutet. Jag har en enig lärarförbundskongress bakom mig. Nu är det en enig Saco-kongress bakom beslutet i Saco.

Hur ett samgående mellan lärarförbunden och Skolledarförbundet kommer att se ut är däremot inte färdigt, den processen fortsätter nu.

11 nov 2021
Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Nyheter
De viktigaste nyheterna två gånger i veckan