TTIP föreslås byta namn Foto: World Development Movement/flickr

TTIP föreslås byta namn

Handelsavtal Byt namn på TTIP, så kan förhandlingarna få en nystart. Det säger Österrikes ekonomiminister inför dagens informella ministermöte om frihandelsavtalet med USA.
23 sep 2016 | 15:09
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Namnet TTIP, Transatlantic Trade and Investment Partnership, ”har en negativ klang” eftersom det kommit att förknippas med storföretagens gränslösa handel. Det säger Österrikes konservativa ekonomiminister Reinhold Mitterlehner i en intervju med tidningen Die Welt inför att EU:s handelsministrar i dag möts informellt för att diskutera läget i förhandlingarna om frihandelsavtalet mellan EU och USA.

– Den franska ministern för utrikeshandel och jag kommer att arbeta tillsammans för att säkerställa att förhandlingarna om ett frihandelsavtal med USA får en omstart, säger han.

Mitterlehner föreslår att en sådan omstart, som syftar till att handelsavtalet ska bli mer transparent, ska äga rum efter det amerikanska presidentvalet i november.

Österrike är det EU-land där motståndet mot TTIP är som allra störst. Hela 70 procent av österrikarna ställer sig mot handelsavtalet, skriver Europaportalen.

23 sep 2016 | 15:09

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera
Hämtar fler artiklar
Få koll på de senaste nyheterna och åsikterna om arbetsmarknaden!
Nyhetsbrev