Snabbare etablering av nyanlända brådskar Det första snabbspåret för nyanlända kockar ska följas av ytterligare 13 spår. Visitas vd Eva Östling, arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) och kocken Marina Persson. Foto: Ola Torkelsson/TT.

Tema Snabbare etablering av nyanlända brådskar

Det stora flyktingmottagandet ökar pressen att få snabbspåren för etablering av nyanlända på plats. Starten har varit trög och det är bara snabbspåret för kockar som är färdigt. Men nu väntas flera rullas ut i november och innan året är slut ska alla vara på plats.
22 okt 2015

I allt tätare partssamtal om snabbspåren är målet kapa tiden i varje led av etableringen i arbetslivet. För att använda tiden effektivt måste både parter, Arbetsförmedlingen och myndigheter tvingas tänka nytt om etableringsprocessen. Som när kravet på svenskkunskaper egentligen ska komma och hur nyanlända ska finansiera kompletterande studier.

 

22 okt 2015
Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Nyheter
De viktigaste nyheterna två gånger i veckan