TCO:s styrelse har inte fattat beslut om ny SD-policy Therese Svanström, TCO:s ordförande. Foto: Eva Edsjö.

TCO:s styrelse har inte fattat beslut om ny SD-policy

Valet 2022 Vid TCO:s styrelsemöte diskuterades om policyn gentemot SD ska förändras. Men något beslut har ännu inte fattats. Samtalen ska fortsätta. "Vi har beslutat att sätta i gång en översyn", säger Therese Svanström, TCO:s ordförande.
Mats Wingborg
5 okt 2022 | 13:18
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Sedan 12 år tillbaka har TCO en policy gentemot Sverigedemokraterna som går ut på att TCO inte har bilaterala kontakter med SD och inte bidrar till att skapa allianser där SD ingår.

TCO-styrelsen har vid sitt möte under måndagen och tisdagen diskuterat organisationens SD-policy, men även hur TCO ska förhålla sig till andra partier än Sverigedemokraterna. Något beslut om en ny policy har inte fattats. Granskningen kommer att fortsätta.

– Diskussionen om vårt förhållningssätt till de politiska partierna i riksdagen har påbörjats i TCO-styrelsen som en del av vår eftervalsanalys, säger Therese Svanström, TCO:s ordförande.

Samtalen i styrelsen fortsätter

– Vi ser över vad det kan betyda för de frågor som är viktiga för oss och vi har beslutat att sätta i gång en översyn med syfte att tydliggöra arbetet för våra grundläggande värderingar. Samtalen kommer att fortsätta i styrelsen, säger Therese Svanström.

Arbetsvärlden har tidigare rapporterat om att Unionen vill att TCO ser över policyn.

Mats Wingborg
5 okt 2022 | 13:18

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera
Hämtar fler artiklar