TCO får ökad makt i Europafacket

Medlemsökning TCO får ytterligare en styrelseplats i Europafacket. Detta efter att medlemsförbunden växte förra året så att de nu har fler än en miljon yrkesaktiva medlemmar sammanlagt.
19 jan 2015

TCO är nu en av tolv europeiska centralorganisationer med över en miljon yrkesverksamma medlemmar. Allra störst är tyska DGB som det senaste året ökat med nästan 150 000 medlemmar till 6,1 miljoner. Även svenska LO finns med i miljonklubben med cirka 1,3 miljoner yrkesverksamma medlemmar.

Förutom ännu en styrelseplats får TCO möjlighet att skicka en större delegation till Europafackets kongress i höst.

Mika Dormisch, TCO.

Mika Domisch, TCO.

− Det här är såklart bra för tjänstemannarörelsen i stort, men också bra för Sverige och Norden. Nu kan vi vara en samlad kraft med ökat inflytande, säger Mika Domisch, internationell sekreterare på TCO.

Enligt de siffror som årligen rapporteras in till Europafacket har TCO-förbunden ökat med sammanlagt 20 979 yrkesverksamma medlemmar under 2014. Förbunden är nu uppe i sammanlagt 1 016 870 medlemmar exklusive studerande och pensionärer.

De exakta siffrorna för de olika förbunden inom TCO är inte verifierade ännu, utan kommer senare.

19 jan 2015
Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Nyheter
De viktigaste nyheterna två gånger i veckan