Kristersson städar upp i de egna leden Moderaternas partiledare Ulf Kristersson Foto: Simon Rehnström / SvD / TT

Satir Kristersson städar upp i de egna leden

Satir I ett brev till Moderaternas samtliga förtroendevalda skriver Ulf Kristersson (M) att partiet nu har infört nolltolerans mot nedsättande kommentarer riktade mot förmögna herrar från Östermalm. 
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bakgrunden är ett i raden av uppmärksammade utspel av en profilerad moderat riksdagspolitiker från Solna. På Twitter skriver politikern att den tidigare ministern Carl Bildt (M) ”aldrig haft rätt om ett enda utrikespolitiskt skeende någonsin”. Ett påstående som fått partiledningen att agera kraftfullt.

Enligt uppgifter till En jobbig värld skickades tidigt i morse ett brev till samtliga förtroendevalda inom Moderaterna om att det hädanefter råder ”nolltolerans gällande kränkande omdömen riktade mot herrar, grevar och svenska adelsmän bosatta på Östermalm, Djursholm eller Danderyd”. I brevet uppmanas den som känner sig träffad av eller har problem med brevets skarpa formuleringar att genast lämna Moderaterna frivilligt.

Den som ändå väljer att stanna kvar kommer inom kort bli föremål för personärende och uteslutning.

”Det skulle bespara oss en hel del arbete”, skriver Ulf Kristersson i brevet.

”Den som ändå väljer att stanna kvar kommer inom kort bli föremål för personärende och uteslutning”.

Enligt Kristersson finns ett behov av att ”städa upp” i de egna leden. Han anser att problemet har uppstått på grund av att partiet vuxit snabbt och att det därför kommit in olämpliga personer i organisationen. Enligt Kristersson har dessa skapat en osund internkultur som partiledningen nu måste hantera. Enligt samstämmiga uppgifter i flera medier har partiledningen haft ”ett mycket allvarligt samtal” med den utpekade riksdagspolitikern.

– Att håna och hetsa mot en förmögen Östermalmsherre med makt, inflytande och en våning på Karlaplan är en oacceptabel hatretorik som skadar förtroendet för Moderaterna, säger en källa nära partiledningen.

Riksdagspolitikern har skiljts från vissa uppdrag i Riksdagen och har bett om ursäkt för sitt agerande. Ulf Kristersson hoppas att det är sista gången en partikamrat uttrycker sig nedsättande mot herrar från Östermalm.

Relaterad läsning

Ämnen:
#satir
Hämtar fler artiklar