SD-topp i blåsväder efter helnyktert beteende Enligt Peter Lundgren bygger uppgifterna på ett missförstånd och är utagerat med de partikamrater som deltog på arrangemanget.
Satir

SD-topp i blåsväder efter helnyktert beteende

Satir Efter uppgifter om att Sverigedemokraternas Peter Lundgren setts helt nykter under en fest på ett hotellrum sjunker partiets opinionssiffror, två dagar före EU-valet.
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

I ett försök att gjuta olja på vågorna gick EU-kandidaten i dagarna ut med en video på YouTube för att inför partiets kärnväljare försäkra att han regelbundet ”beter sig tölpigt och är en dumbom”. Bakgrunden är tidigare okända uppgifter om att Peter Lundgren i samband med ett partiarrangemang lämnat en fest på ett hotellrum redan vid 21-tiden på kvällen. SD-politikern från Gnosjö ska vid tillfället ursäktat sig med orden:

”Nej, det är faktiskt en dag i morgon också…”

Enligt Peter Lundgren bygger uppgifterna på ett missförstånd och är utagerat med de partikamrater som deltog på arrangemanget. Han beklagar om han råkat såra eller kränka någon av de övriga SD-politiker som befann sig i hotellrummet, vilka ska ha reagerat starkt på att Lundgren tackat nej till de alkoholhaltiga drycker som serverades.

Kvinnan försäkrar att SD-toppen har försökt tafsa henne på brösten vid minst ett tillfälle det senaste året

I SD:s video medverkar även en kvinnlig partikollega som bestämt avfärdar alla rykten om att SD:s Peter Lundgren skulle vara en så kallad ”party-pooper”.

Kvinnan försäkrar att SD-toppen har försökt tafsa henne på brösten vid minst ett tillfälle det senaste året och kan även intyga att han inte spottat i glaset under såväl privata sammankomster som gemensamma semesterresor som ägt rum efter den aktuella händelsen. Partiledaren Jimmie Åkesson har hittills uttryckt sitt stöd och säger att han har fullt förtroende för att Peter Lundgren ”kan släppa loss rejält”.

Till följd av reaktionerna på Peter Lundgrens påstått tråkiga uppförande ställer SD-politikern in samtliga framträdanden inför helgens EU-val och återvänder till Bryssel lagom till happy hour.

Inför den samlade presskåren på Arlanda hävdade Lundgren strax innan boarding mot Bryssel att han alltid ”går all-in” när det är – som den före detta lastbilschauffören uttrycker det – ”partytajm”. Sina egna förväntningar inför den stundande valdagen sammanfattar han med ett ord: ”Betongkeps!”.

Det återstår att se om det räcker för att att återuppbygga Peter Lundgrens förtroende inom partiet och dess kärnväljare redan innan söndag.

Om skribenten
En jobbig värld av Lars Berge

Relaterad läsning

Hämtar fler artiklar
Få koll på de senaste nyheterna och åsikterna om arbetsmarknaden!
Nyhetsbrev