Moderaternas förslag om arbetsmarknadspolitik Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Janerik Henriksson/TT
Ulf Kristersson, Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson.

Moderaternas förslag om arbetsmarknadspolitik

Budgetmotion Sänkt tak i a-kassan och återinförande av den bortre tidsgränsen i sjukförsäkringen, var två av Moderaternas förslag inför sin skuggbudgetmotion.
28 sep 2016

Nästa vecka presenterar Moderaterna sin skuggbudgetmotion, men redan nu har partiet presenterat flera förslag för arbetsmarknadspolitiken.

Moderaterna vill sänka taket i a-kassan och återinföra den bortre tidsgränsen i sjukförsäkringen. A-kassan ska också trappas av vid längre period av arbetslöshet.

Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson Ulf Kristersson presenterade också ett bidragstak, samt att nyanlända ska behöva kvalificera sig för delar av transfereringssystemen genom jobb eller permanent uppehållstillstånd.

Partiet har också i dag presenterat förslag om en bonus för lärar- och sjuksköterskestudenter som fullföljer sin utbildning i tid, ett förslag som 2009 dömts ut av Alliansregeringens utredning eftersom delar av bonusen går till dem som ändå skulle tagit examen.

28 sep 2016
Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Nyheter
De viktigaste nyheterna två gånger i veckan