LO vidare till förhandlingar med staten om etableringsjobb LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson. Foto: Janerik Henriksson/TT.

LO vidare till förhandlingar med staten om etableringsjobb

Etableringsanställningar En majoritet av LO-förbunden säger ja till den principöverenskommelse som slutits med arbetsgivarna om etableringsjobb. Byggnads och GS går inte vidare i förhandlingarna.
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

En majoritet av LO-förbunden säger ja till den principöverenskommelse som slutits med arbetsgivarna om etableringsjobb, för att få in nyanlända och långtidsarbetslösa, på arbetsmarknaden. Nu kommer förhandlingar att inledas med staten om vad de ska bidra med i form av utbildningsinsatser på betald arbetstid, subventioner med mera. Det skriver LO i ett pressmeddelande.

Efter att förhandlingar med staten avslutas kommer branschavtal att slutas mellan parterna.

− Jag är väldigt glad att vi nu går vidare med att skapa möjligheter för nyanlända att komma in på arbetsmarknaden. Det viktiga nu är att staten bidrar med både resurser och inte minst utbildning så att detta kan bli verklighet, säger LOs ordförande Karl-Petter Thorwaldsson i pressmeddelandet.

Byggnads och GS går inte vidare i dessa förhandlingar eftersom de redan har en modell kring detta på plats med sina motparter. Ett okänt antal andra förbund har ”betänkligheter” kring principöverenskommelsen, enligt LO. Transport står utanför sedan tidigare.

Om skribenten
Chefredaktör

Relaterad läsning

Kommentera
Kommentera

Kommentera artikeln

Vi vill gärna få frågor, kommentarer och reflektioner om våra artiklar! Arbetsvärlden förhandsmodererar artikelkommentarer, vilket gör att det kan dröja en stund innan din kommentar dyker upp. Håll dig till ämnet, och håll en god ton. Vi föredrar om du anger ditt riktiga namn, men du måste inte.

Hämtar fler artiklar